ANKARA'da Gülin-Emre Dökmeci çifti, 'Aklımda Bir Delilik Var' isimli sanat koleksiyonunu ilk kez Başkentli sanatseverle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 100'den fazla sanat eserlerinin yer aldığı CerModern sergi salonundaki serg, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, iş adamları, yabancı elçilik mensupları, siyasiler, sanatçılar ve sanatseverleri bir araya getirdi. Sergi, 20 Nisan'a kadar izleyiciye açık kalacak.

Profesyonel koleksiyonculuğa Fikret Mualla ve Haluk Akakçe gibi ressamların eserleri ile başladığını belirten Emre Dökmeci, "Amacımız, uluslararası ün yapmış Fikret Mualla gibi sanatçıların eserlerine sahip olmaktı. Zaman içerisinde kendi yolumuzu çizerek çağdaş Türk sanatının isimleri ile tanışmaya başladık. Koleksiyonculukta en önemli konu bilgi ve zaman. Koleksiyoner olmak, beraberinde sorumluluk da taşıyor. Bir kurgu ve refleksle genç çağdaş sanatçılara destek olmak adına daha çok araştırma ve sorumluluğunu da üstlenmiş oluyoruz" dedi. Gülin ve Emre Dökmeci koleksiyon seçkisinde yer alan yerli ve yabancı sanatçılar ise şunlar:

Franz Ackerman, Haluk Akakçe, Erol Akyavaş, Yüksel Arslan, Ramazan Bayrakoğlu, Cihat Burak, Tony Cragg, Wim Delvoye, Şükriye Dikmen, Cem Dinlenmiş, Burhan Doğançay, Fırat Engin, Jan Fabre, Andreas Gursky, Peter Halley, Karin Kneffel, Jannis Kounellis, Burhan Kum, Mustafa Kunt ve Özlem Günyol, Şükran Moral, Sarah Morris, Fikret Mualla, Hermann Nitsch, Seçkin Pirim, Gerhard Richter, Berke Soyuer, Arslan Sükan, Ali Emir Tapan, Ali Taptık, Serkan Taycan, Nazif Topçuoğlu, Ömer Uluç, Elif Uras, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Fahrelnisa Zeid ve Peter Zimmerman.

(AY/HÖ) (FOTOĞRAFLI)