ANKARA'da ilk butik konser salonu 'Mozarthaus Sanat ve Konser Evi', 3 Aralık Salı günü müzikseverlerle buluşacak. Piyanist Emre Şen'in konser vereceği Mozarthause'nin ardından, her hafta ünlü bir müzisyenin konseriyle klasik batı müziği ve caz, dinleyicilerine müzik dolu saatler yaşatılacak.
Piyanist Ilgın Salman ve Koray Okyay tarafından uzun süre düşünüldükten sonra hayata geçirmeyi planladıkları Mozarthaus Butik Konser Salonu'nunda ilk konseri piyanist Emre Şen verecek. Salman Okyay, şöyle dedi:
"Türkiye'de bir ilk olarak düşündüğümüz Mozarthaus Müzik Evi'ne benzer Avrupa'nın birçok ülkesinde butik konser salonları yıllardır hizmet veriyor. Bu butik konser salonlarının özelliği, sahne ile dinleyici arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmak, dinleyici ile sanatçıyı iç içe yaşatmak."
Müzik kulağı ve düşkünlüğü olanlara istekleri halinde piyano, keman, gitar, flamenko, şan ve solfej kursu ile İngilizce, ispanyolca ve Almanca ders verileceği de belirtildi. Başkent Üniversitesi Devlet Konservetuarı piyano dalında yüksek lisanlarını tamamladıklarını ifade eden piyanist Ilgın Salman, şöyle dedi:
"Mozarthaus'un en önemli özelliği, butik konserlerin yanı sıra çocuk yaştaki insanları müzik kültürü sevdirmek, enstrüman öğretmek ve müzik dolu ortamda yaşatmak. İki katlı butik müzikevimizi de bu konseptte düzenledik. Müzik eğitimlerinin yanı sıra her hafta ünlü bir müzisyenin konseriyle dinleyicileri bir araya getirip, sanatı ve sanatçı kaynaşmasını sağlamak."
Yaklaşık 30 kişilik olan Butik Konser Salonu'nda klasik müzik konserleri, resitaller, oda müziği konserleri ve şan gecelerinin de yer alacağı belirtildi. Burada açıklamalı klasik müzik dinletileri, film müziği geceleri gibi organizasyonlar da düzenlenecek.