Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 12'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Kamelyalı Kadın' adlı eserle sona erdi. 6 eser ve 9 gösterimin gerçekleştiği festivali yaklaşık 13 bin kişi izledi.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank ve Bodrum Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen 19 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasındaki 12'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde 6 eserle 9 gösterinin sunulduğu festivali biletli ve özel davetlilerle birlikte 13 bin kişi izledi. Festivalin son gösterisi, Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Kamelyalı Kadın' adlı eser oldu. 5 ve 6 Ağustos'ta 2 kez sahnelenen gösteri, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. İki perdelik gösteriyi izleyenler arasında eski bakanlardan İmren Aykut, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gazeteci-yazar Hıncal Uluç, sinema oyuncusu Filiz Akın ve eşi Sönmez Köksal da yer aldı.
Natalia Kasatkina ve Vladimir Vassilyov'un kurucusu olduğu topluluk, Alexandre Dumas'nın ölümsüz romanı Kamelyalı Kadın'ı bale sahnesine melodram olarak aktardı. Dünyada 30'dan fazla ülkede, Rusya'da ise 200'ün üzerinde temsil yapan ve 'Yıldızlar Topluluğu' olarak tanınan Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun gösterisi büyük beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI