MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen 'Türk Dünyası Kitap Şöleni' etkinliğinin açılış törenine katıldı. Tören başlayacağı sırada elektrik kesilince Bakan Avcı ve törene katılanlar İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu.
Eskişehir Valiliği ile 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından Türk Dünyası Kitap Şöleni etkinliği düzenlendi. Etkinlik nedeniyle Vilayet Meydanı'nda büyük çadırlar kuruldu. Çadırlarda Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinden gelen yayınevleri ve yazarlar tarafından kitap stantları açıldı.
Şölenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile çok sayıda kişi katıldı. Tören başlayacağı sırada arızadan dolayı elektrikler kesildi. Bakan Avcı ve törene katılanlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Kurdele kesiminde elektrik arızası giderilince Bakan Nabi Avcı kendisine uzatılan mikrofonla kısa bir konuşma yaparak Kitap Şöleni'nin hayırlı olmasını diledi. Çadırların içerisindeki stantları tek tek gezen Avcı, Çanakkale Mahşeri adlı kitabı basın mensuplarına göstererek bu kitabın özellikle gençlerin okuması gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı stantları gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada "Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. 2013 Eskişehir için bereketli bir yıl olacaktır demiştik. Türk Dünyası Kültür Başkenti vesilesiyle gerçekten Eskişehir 2013 ve 2014'te de gördüğünüz gibi çok bereketli günler yaşıyor. Bu kitap şöleni Eskişehir'e, Eskişehirlere çok yakıştı. Türk Dünyası Kültür Başkentine çok yakıştı. Öğrencilerimizi, gençlerimizi, öğretmenlerimizi burada kucaklarında kitaplarla görmek çok güzel çok güzel bir manzara. Eskişehir'e teşrif eden Türk dünyası yazarlarına teşekkür ediyorum. Eskişehir çok güzel bir hafta geçirecek. Bunun devamı da gelecek ve inşallah bu gelenekselleşecek" diye konuştu.
Bakan Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna, açılış törenin ardından Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Yunus Emre Köyü'nde düzenlenen Yunus Emre'yi Anma etkinliğine katıldı.
Bu arada 11 Mayıs'a kadar sürecek Türk Dünyası Kitap Şöleni etkinliğinin Vilayet Meydanı'nda yapılmasına ise bazı kişiler tepki gösterdi. Etkinlik nedeniyle alana çadırlar kurulduğunu, bu çadırların hem Atatürk heykelinin önünü kapattığını hem de yayaların geçişini engellediğini söyleyen vatandaşlar "Etkinlik başka yerde yapılabilirdi. Buraya çadırların kurulması hiç hoş olmadı" dedi.

EK,KA(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)