AYDIN Doğan Vakfı Karikatür Yarışması 30'ncu Yıl Sergisi, Bursa'da Nazım Hikmet Kültürevi'nde açıldı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 30'ncu yılında hazırlanan sergi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde sanatseverlerle buluştu. 30 yılda değerlendirmeye giren birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan seçkin karikatürlerin yer aldığı serginin açılışına Bursalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa CHP'li Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Doğan Haber Ajansı Bölge Temsilcisi Fuat Kars, Aydın Doğan Vakfı Teknik Sorumlusu İlhan Artar, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat  ve sanatseverler katıldı. 

BURSALILAR MUTLAKA GÖRMELİ

CHP'li Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Karikatür mizahı içeren bir alan. 30 yıl öncesine dair de bize bilgi veriyor. Çünkü karikatür mizahi yönünün yanı sıra güncel olayları da yansıtıyor. Bunun tanıtılması, yarışma ile süre gelmesi önemli bir boyut. Yarışmanın uluslararası bir boyutunun olması, Türkiye'de yapılması, ne kadar değerli sanat eserleri olduklarını ortaya koyuyor. Bu sanat eserlerini Aydın Doğan Vakfı sayesinde Bursalılarla buluşturduk" diye konuştu. Bozbey, 30 yıl içinde yarışmalarda dereceye giren karikatürleri tek tek görme şansı yakalaması için Bursalı sanatseverlerin mutlaka sergiyi gezmesini istedi.

ÖNCELİK DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ

Aydın Doğan Vakfı Teknik Sorumlusu İlhan Artar da, sergi boyunca 100 karikatürün görülebileceğini belirterek, Nilüfer Belediyesi'nin kendilerini çağırdığı ve Bursalıları karikatürle buluşturduğu için teşekkür etti. Karikatürün bir çok insanın anlamatadığını bir çizgi ile anlattığını söyleyen Artar, "Aydın Doğan Vakfı her şeyden önce düşünce özgürlüğüne önem veriyor. Bu yüzden 30 yıldır bunu sürdürüyor. Sürdürmeye de devam edecek" dedi.

Sanatseverler, 1983 yılından bu yana dünyanın en önemli karikatürist ustalarının seçtiği eserlerin Bursa'da da sergilenmesinden mutluluk duyduklarını söylediler. Sergi 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.

SÇ,Mİ(FK/SSA) (FOTOĞRAF)