Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından düzenlenen 13'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 
Buika konseri, Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konsere Yaklaşık bin 500 sanatseverin yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanıvekili Bedrettin Gündeş, Toros Üniversitesi Rektör Prof. Dr Tayyar Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağçı katıldı. Sanatseverlerin alkışları arasında sahneye çıkan Buika, konserde, ağırlıklı olarak haziran başında çıkardığı yeni albümü ‘La Noche Mas Larga’da yer alan şarkılarından oluşan repertuvarını seslendirdi. Buika’nın kendi şarkıları ile, Siboney, Ne Me Quitte Pas ve Throw It Away gibi klasikleri de kendine has yorumunu katarak hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Flamenko’yu caz ile bir araya getirerek farklı bir boyuta taşıyan ve dünya müziğine yeni bir tarz kazandıran Buika yaklaşık 2 saat süren sahne performansı ile gecenin sonunda hayranlarının çiçek yağmuru altına da sahneyi terk etti. 
Konser öncesi mikrofonlarına konuşan Buika, Türkiye ile güçlü bağlarının olduğunu belirterek, "Türkiye ve Türkiye'de yaşayan insanlarla ilişkim yeni değil. Biz insanlarla birer sevgiliyiz. Uzun süredir buralara geliyorum. Buradaki kendimi büyüyen bir ailede gibi hissediyorum. Her yıl geldiğim zaman, bu ailenin daha da büyüdüğünü hissediyorum. Bence Türklerle her zamankiden fazla, harika bir ilişkim var. Vaktim olmadığı için Mersin'i çok fazla göremedim. Bence her şey çok hızlıydı. Bir tür büyü gibi bir şeydi. Bu büyü içinde, şuan buradayım. Mersin'de her yer çok güzel. Mersin ile ilgili çok fazla şey söyleyemem çünkü çok görmedim. Ama insanlar hakkında konuşabilirim çünkü burada insanları hissettim. Gerçekten inanılmazlar" dedi. 
Buika konuşmasının devamında, Türkiye'deki favori sanatçısının ünlü piyanist Fahir Atakoğlu olduğunu ifade ederek, "Fahir kalbimde çok özel bir yere sahip. O gerçekten çok özel biri. Onu çok önceden tanıdım. En son New York'ta görmüştüm. Onunla gerçekten bir şeyler yapmak isterim. Çünkü kalbimde güzel şeyler hissettiriyor" konuştu.

ME,İM (OA/RT) (FOTOĞRAFLI)