"CAN sağ iken, yurt verilmez düşmana" dizesiyle tanınan halk ozanı Aşık Şenlik, ölümünün 100'üncü yılında Ardahan'da anılıyor.
Çıldır İlçesi'nden olan ve Kafkasya'nın en büyük halk ozanlarınlarından biri olarak nitelendirilen Aşık Şenlik, '93 Koçaklaması' ile tanınıyor. Valilik, Belediye ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 3 günlük anma programına Kafkasya ve Orta Asya'dan çok sayıda aşık ve bilim adamı katılıyor. Anma programı, Vali Seyfettin Azizoğlu ve protokol üyelerinin, gerçek adı Hasan olan ve 63 yaşında yaşama veda eden Aşık Şenlik ile kızı Gülenaz Şenlik'in Aşık Şenlik Beldesi'ndeki mezarlarının ziyareti ile başladı. Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Aşık Şenlik'in mezarına çiçek bıraktı, dua etti.
Vali Seyfettin Azizoğlu, "Biz, böyle kahramanları yaşattıkça yaşarız. Bu kahramanları unutmadığımız sürece, kökümüze bağlı kaldığımız sürece varlığımızı devam ettireceğiz. Ne zaman bizi kökümüzden koparırlarsa, o zaman biz, biz olmaktan çıkarız. Bu sene 100’üncü ölüm yıl dönümü olan Aşık Şenlik’i bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Aşık Şenlik’e yakışır bir anma gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Şenlik'in 93 Koçaklaması'nı söyledi ve büyük alkış topladı.