ANKARA'da Cermodern'de 6 Mayıs'ta açılan ve 20 Temmuz'a kadar açık kalacak olan 'Pablo Picasso'nun Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler' isimli resim sergisinde Ankaralı sanatçılar bir araya geldi. Fırça Sanat Galerisi yöneticisi Semra Sancak tarafından organize edilen Picasso sergisine Ankara'nın tanınmış 100'e yakın sanatçısı, rehber eşliğinde Picasso'nun özgün eserlerini izlemenin mutluluğunu yaşadılar. Sergiyi gezen tüm katılımcılara, Picasso'nun sergide yer alan eserlerinin yer aldığı bir de kitap hediye edildi.

Mario Virgilio Montañez Arroyo küratörlüğünde derlenen, Pablo Picasso'nun doğduğu evden, Málaga'daki Museo Casa Natal Koleksiyonu'ndan seçilen gravür, seramik ve kişisel eşyalarının oluşturduğu 'Pablo Picasso'nun Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler' sergisinin 20 Temmuz 2014 tarihine kadar Cermodern'de sergilenmeye devam edeceğini belirten Fırça Sanat Galerisi yöneticisi Semra Sancak, "Başkentte ilk defa açılan Picasso sergisinde, 1923 ve 1969 yılları arasında kübizm, sürrealizm ve klasisizm akımları ile birleştirdiği eserlerini bizlere izleme fırsatı sunan, sanatın ve sanatçının büyük dostu olan Pet Holding yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Sergi, 20'nci yüzyılın büyük ustası Picasso'nun çeşitli tekniklerle yaptığı ayrımlı dokunuşlarını ve sanata dair adanan 56 gravür ve 8 seramik eserlerinin yanı sıra bebeklik yıllarına ait oyuncaklarını, patik ve gömlek gibi özel eşyalarını bizlere izleme fırsatı veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Pet Holding'in ev sahipliğinde, Fırça Sanat Galerisi Yöneticisi Semra Sancak'ın organize ettiği ziyarette, Ankara'nın tanınmış sanatçılardan Sabri Akça, Asım Yücesoy, Celal Binzet, Hacı Demirci, Nur Esen, Güzin Arısoy, Ayşegül Yarar,Tuğrul Velidedeoğlu, Ayşe Arkün, Serap Selçuk Atabaş, BRHD Başkanı Sanatçı Mehmet Ali Doğan, Suluboya



Ressamları Grubu Başkanı Nilgün Tan, Gaziosmanpaşa Soroptimist Kulübü Onursal Başkanı Birten Gökyay ve kulübün yöneticilerinden Şule Çınar, Ayla Çıtak, Hüseyin Sartaş, Prof Dr. Ali Herisci, AHİD Başkanı Zeliha Doğan Yeşil, Tekstil ve El Sanatları Derneği Başkanı Nimet Balta'nın yanı sıra bir çok ressam, doktor, bankacı, bürokrat, koleksiyoner, mimar sanatseverler de hazır bulundu. CerModern Yöneticisi Helün Fırat ve Pet Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Köksal Yaykıran'nın nezaretinde gezilen sergide, Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bestekar A. Pınar Köksal ziyaretçilere Picasso'nun sergide yer alan eserlerinin yer aldığı kitabı hediye ettiler.

 ( (AY/HÖ) (FOTOĞRAFLI)