ANKARA'da 'Yaşanabilir Bir Dünya Resmediyorum' adlı resim yarışmasına katılan 14 bin öğrencinin dereceye giren 500 eseri, Portakal Çiçeği Residence Port Art Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi ve Doğapark işbirliği ile yurt genelinde öğrenim gören ilk, orta, lise ve özel eğitim öğrencilerine yönelik 'Yaşanabilir Bir Dünya Resmediyorum' resim yarışması düzenlendi. Port Art Galerisi sahibi Ahmet Şahin, yarışmaya yurt genelinde ilk, orta, lise ve özel eğitim kurumlarından 14 bin resmin katıldığını söyledi. Şahin şöyle devam etti:
"Yaratıcı, üretken, özgürce yapılan bu eserler seçici kurulumuz tarafından yoğun ve uzun bir çalışmanın sonucunda, ilkokul düzeyinde katılımcılardan 10 ödül, 6 mansiyon ve 109 öğrencimizin eseri sergilemeye değer bulundu. Ortaokul düzeyinde 10 ödül, 18 mansiyon ve 99 öğrencimizin eserleri, lise seviyesinde ise 3 ödül, 6 mansiyon ve 99 öğrencimizin eseri sergilenmeye layık bulunurken, özel eğitim kurumlarda eğitim gören 8 engelli kardeşimize ödül dağıttık. Gelecek yıllarda da bu geleneğin devam ettirip, öğrenci yaşlardaki insanlara sanata ilgilerinin artması konusunda çalışmalarımız devam edecek." 
Yarışmaya katılan 145 bin eserden sergilenmeye değer bulunan 500 resim, Ankara'da Portakal Çiçeği Residence Port Art Sanat Galerisi'nde 15 Şubat tarihine kadar izlenebilecek.