Adem YAZICI/ANKARA, () - ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından  Olgunlar Sokak ile Keçiören'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda aramada toplam 16 bin 546 adet bandrolsüz kitap ile birlikte bir kişi ele geçirildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağıl Güvenlik Şube Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği görevlilerince eş zamanlı olarak Olgunlar Sokak ile Keçiören'de arama ve denetim yapıldı. Bu kapsamda Olgunlar Sokak'taki kitappark ile Keçiören'de 2 kömürlük ve 1 binanın ortak kullandığı depoda arama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan mahkeme kararları ile yapılan eş zamanlı arama ve denetimlerde, Olgunlar Sokak Kitappark üzerinde orta alanda tezgah üzerinde ve demir dolaplarda yapılan arama ve denetimlerde 3 bin 828 adet bandrolsüz kitap ele geçirilirken, bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gecikmesinde sakınca bulunduğu gerekçesiyle verilen arama kararı doğrultusunda Keçiören ilçesinde 2 kömürlük ve 1 binanın ortak kullandığı depoda yapılan aramada 12 bin 718 bandrolsüz kitap ele geçirildi. Depoda ele geçirilen bandrolsüz kitapların Olgunlar Sokak'ta piyasaya sürülmeye hazır olduğu ve bu kitapların çok satanlar listesindeki kitaplardan olduğu tespit edildi.

FOTOĞRAFLI