ANTALYA'da 1997 yılından bu yana verilen 'Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi, 22 Şubat Cumartesi günü belli olacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu'nda bu yıl, Doğan Hızlan başkanlığındaki seçici kurul 2013 yılı içinde basılmış şiir kitapları arasından yapacağı değerlendirmeyle ödülün sahibini belirleyecek. Antalya'da 1997 yılından bu yana her yıl bir şaire verilen 'Altın Portakal Şiir Ödülü, 22 Şubat Cumartesi günü 18'inci kez sahibine kavuşacak.
ENİS BATUR'DAN ŞÜKRÜ ERBAŞ'A
İlk yıl Enis Batur'a ve bugüne kadar Haydar Ergülen, Gülten Akın, Ahmet Oktay, Emirhan Oğuz, Ahmet Telli gibi Türk şiirinin önemli isimlerine verilen ödüle son olarak Şükrü Erbaş layık görüldü. Bu yıl Altın Portakal'a kavuşacak olan şair, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad, Şükrü Erbaş'tan oluşan seçici kurul tarafından belirlenecek.
PANELLER VE PROGRAM
Geçen yıl ödül alan Şükrü Erbaş adına sempozyumun düzenleneceği 'Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu' etkinliği, perşembe günü yapılacak paneller dizisiyle başlayacak. 20 Şubat günü Akdeniz Üniversitesi Olbia Salonu'nda saat 13.30'da, 'Felsefeden Şiire, Şiirden Felsefeye' başlıklı panelde Ahmet İnam, Cihan Camcı, Hayri Yetik, Utku Özmakas konuşmacı olacak. Panelde felsefecilerin gözünden Ahmet Haşim, Nedim, Cemal Süreya ve Edip Cansever'in şiiri tartışılacak. Aynı gün saat 15.30'da yine Olbia Salonu'nda 'Edebiyatımızda Kadın Gerçeği' başlıklı panel gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Kamile Yılmaz'ın yapacağı panelin konuşmacıları Betül Dünder, Emel İrtem, Eren Aysan olacak.
Programın ikinci günü olan cuma günü, saat 15.30'da Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) iletişim biçimi olarak şiir tartışılacak. Moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi'nden Emine Uçar İlbuğa'nın yapacağı panelde Aydın Çubukçu, Didem Gülçin Erdem, Faris Kuseyri, Şehmus Ay konuşmacı olarak yer alacak. Aynı gün saat 17.30'da Kaleiçi Bademaltı'nda 'Taşra ve Edebiyat' tartışılacak. Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Merih Taşkaya'nın yöneteceği panelde Abdullah Ataşçı, Asuman Susam, Ethem Baran, Mesut Varlık, Süreyya Filiz düşüncelerini aktaracak.
Sempozyumda, 22 Şubat Cumartesi günü ise 17'nci Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi Şükrü Erbaş şiiri tartışılacak. O gün ayrıca Antalya Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek seçici kurul, ilk basımı 2013 yılında yapılmış şiir kitapları arasından yaptığı değerlendirme sonucunda belirleyeceği, 18'inci Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi açıklayacak.