ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nca (ADSO), 'Barok Müzik Haftası' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserde, trompet sanatçısı Erden Bilgen, solist olarak sahneye çıktı. Bilgen'e, 100 sanatçılı ADSO Orkestrası da eşlik etti.
Konserin ilk bölümünde, J.S. Bach'ın Toccataand Fugue Orchestral, ikinci bölümünde besteci G. P. Telemann'ın trompet konçertosu, üçüncü bölümünde de J. Handn'in 104 numaralı senfonisi sanatseverlerle buluşturuldu. Orkestrayı, şef Charles Olıvıerı yönetirken, Efdal Tekergölü'de başkemancı olarak sahnede yerini aldı. Antalyalılara senfoni müziğini sevdiren ADSO'nun 31 Ocak Cuma akşamı konserinde ise şef Gürer Aykal ile viyolonsel Massimo Macrı sahne alacak.
Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen konserde, Aspendos Salonu Erden Bilgen'in trompetinden çıkan namelerle çınladı. Dünyaca ünlü birçok besteleri seslendiren Bilgen'in, Yeni Zelandalı besteci Gary Daverna ile birlikte Çanakkale şehitlerine ithaf ettiği 'Gelibolu Rapsodisi' adlı eseri de bulunuyor. Bilgen, Nikriz ve Hicaz makamı üzerine bestelediği 'Geleneksel Süit' adlı orkestra eserini, Viyana Tongünsler Orkestrası eşliğinde Viyana Filarmoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konseri'ni verdiği tarihi 'Muzikverein Grosser Saal'de seslendirmişti. (FOTOĞRAFLI)