MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sezonun 2'nci prömiyerini gerçekleştireceği 2 perdelik Notre Dame'ın Kamburu balesi, sahne üzerindeki etkileyici görselliğiyle olduğu kadar, sahne arkasındaki ilginç detaylarıyla da dikkat çekiyor. Ankara Devlet Opera Balesi makyaj sanatçısı Refik Yerlitaş, 3 saatlik bir çalışma ile balet Mahmut Akyol'u yeryüzünün en çirkin adamı Zangoç Quasimodo karakterine dönüştürüyor.
MDOB'un uzun bir zamandır provasını sürdürdüğü Notre Dame'ın Kamburu balesi 2 Kasım'da Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde Mersin prömiyeri gerçekleştirilecek. Eserin müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic'e imzasını taşıyor. Koreografi ve librettosunu, 2013 Donizetti en iyi koreografi ödülünü paylaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yaptığı eserin, dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Fuat Gök üstleniyor. Notre Dame Kamburu'nda Zangoç Quasimodo karakterine ise Mahmut Akyol üstleniyor. Ankara Devlet Opera Balesi makyaj sanatçısı Refik Yerlitaş 3 saatlik bir çalışma ile Akyol'u Zangoç Quasimodo karakterine dönüştürüyor. 3 saat süre ile uygulanan plastik makyajın ardından, yılların yakışıklı baleti Akyol yer yüzündeki en çirkin adama dönüşüyor. Akyol'un makyajının yanı sıra eserde üç boyutlu kadetral dekoru ve eserin sonun da Zangoç Quasimodo'nun intihar sahnesi için de, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun desteğiyle kurulan riskli sahne ile de dikkat çekiyor.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ise eserin büyük ilgi gördüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı;
"Bujor Hoinic'in ve Fransız besteci Cesare Pugni'nin müzikleri eşliğinde, koreografisi, makyajı, dekor ve kostümüyle bir başyapıt olan eseri daha Mersinli sanatseverlere takdim etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Victor Hugo'nu dünyaca ünlü ölümsüz eserini, deneyimli kurum sanatçılarımızın yanı sıra Devlet Opera ve Balesi'nin diğer kurumlarından seçkin yaratıcı kadro sanatçılarıyla birlikte sahneye taşıyoruz. Sadece Quasimodo'nun makyajının saatler aldığı bu muhteşem eserin hazırlık evresinde sona geldik. Prömiyerini 2 Kasım Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz bu muhteşem eserin galasını da 5 Kasım Salı günü saat 20:00'de sahneye taşıyacağız."