Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - ÇEKİMLERİ Denizli’nin Çal İlçesi’nde gerçekleştirilen 10'uncu Köy Teyatora isimli film 2 Mayıs’ta vizyona girecek.
Denizli’nin Çal İlçesi'nde çekilen '10'uncu Köy Teyatora'da; masum ve temiz kalpli insanların yaşadığı, şirin, oldukça komik ve henüz yalanın keşfedilmediği bir köy anlatılıyor. Tiyatronun temsilcisi Dionysos’un yaşadığı 10'uncu Köy'e yolları düşen bir öğretmen ve bir tiyatro kumpanyası, burada garip durumların olduğunu ve köylülerin garip konuşmalar yaptıklarını fark ederler. Çünkü bu köyde herkes akıllarından ve kalplerinden ne geçiyorsa onu söyler. Filmde köylülerin birbirinden ilginç ve renkli hayat hikayelerine de tanıklık edilecek. Ayrıca bu ütopik köyde Dionysos’la birlikte birçok mitolojik karakter de yer alacak.
İnternette fragmanları dönen, 2 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak olan filmin yapımcılığını Boyoz Akademi yapıyor. Film, yapımcı Bülent Aydoslu’ya göre sinemaseverlere farklı bir deneyim sunuyor. Senaryosunu Neslihan Yalman’ın yazdığı, yönetmenliğini Bahadır Abşin yaptığı ve başrollerinde Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Selçuk Uluergüven, Fırat Albayram, Birgen Engin, Alican Aytekin, Ümit Bakış, Tamer Yılmaz, Cemalettin Çekmece’nin yer aldığı film, sinemaseverlere, gişe kaygısından uzak keyifli bir seyir vadediyor.

MO(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)