Herkes Sevgililer Günü’nde ne yapmanız gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor, ama bu özel günü sevgilinizle birlikte içinizden geldiği gibi kutlamak en iyi fikir. Ancak özenle hazırlandığınız Sevgililer Günü kutlamanıza gölge düşmemesi için bazı ayrıntıları akılda tutmakta fayda var. 

Sevgililer Günü yaklaşırken, bu yıl da herkesi “Ne yapsam?” telaşı sardı. Sokaklar kırmızı reklam panolarıyla, televizyonlar hediye reklamlarıyla, gazete ve dergiler “en romantik Sevgililer Günü” tüyolarıyla doldu taştı. Sevgilisi olan romantikler kutlama için hazırlıklara günler öncesinden başlarken, kutlama planlarını son ana bırakanlar parlak bir fikir arayışına girdi. “Sevgililer Günü tüketim kültürünün dayatması” diyerek plan yapmayan çiftler bile, diğerleri romantik anlar yaşarken 14 Şubat gününü evde sıkılarak geçirmemek için gizli küçük planların peşine düştü.

İşte 'Sevgililer Günü’nde yapmamanız gereken 10 şey:

1- Kıyafetinize dikkat edin! Mesela evet kırmızı çekici bir renk olabilir ama dikkatli kullanmak gerek. Çekici olayım derken itici olmayın.

2- Baş başa geçirdiğiniz özel anlarınızı, iş yerindeki dedikoduları, aile içindeki bunalımları ve arkadaşlarınızla yaşadığınız sıkıntıları anlatarak rezil etmeyin. Sevgililer Günü’nde dertleri bir kenara bırakın ve anın tadını çıkarın.

3- Eski sevgilinizle takıldığınız mekana yeni sevgilinizi götürmeyin. Sevgililer Günü’nde eski sevgilinizle rastlaşmak ve eski defterleri açmak hoş bir durum değil.

4- Çiçek siparişi verirken tarihine dikkat edin, ertesi gün teslim edilmesin.

5- Gelelim hediye meselesine. Alacağınız hediyenin ilişkinizde kara bir leke olmasını istemiyorsanız sevdiğiniz kişiye romantizmden eser taşımayan bir hediye almayın. Örneğin ütü alarak romantik akşam yemeğinizde sevgilinize evde yapacağı işleri hatırlatmak hiç de iyi bir fikir değil. Ya da spor salonuna üyelik alıp “Ne yani beni şişman mı buluyorsun” tepkisiyle karşılaşmak da pek hoş olmaz.

6- “Kadınlar komik erkeklere bayılır” tezi nedeni ile yerli yersiz komiklik yapmaya çalışan erkekler her yerde karşımıza çıkar oldu. Komik olacağım diye rezil olmanın Sevgililer Günü’nde hiç de iyi bir fikir olmadığını aklınızdan çıkarmayın ve rahat olmaya bakın. Bırakın sohbet kendiliğinden gelişsin, sevgiliniz sizi siz olduğunuz için sevsin.

7- “Çok süper bir gün geçirmeliyiz” diye kendinizi kasmayın. Belki o daha basit ve size özel bir kutlamayı tercih ediyordur.

8- Rezervasyon yaptırmadığınız hiçbir yere gitmeyin. Sevgililer Günü için özenle hazırlanan sevgilinizi saatlerce lokantanın önünde bekletmek ya da boş yer bulmak için mekan mekan dolaştırmak, Sevgililer Günü’nün birlikte son gününüz olmasına yol açabilir.

9- Gaza gelip sokaklarda aşk şarkıları söyleyerek dolaşmayın, unutmayın etrafınızda bekarlar da var.

10- Sevgililer Günü’nde etrafınızda ne kadar az kişi olursa o kadar iyi olur. Örneğin evli ve çocukluysanız, akşam yemeğine çocuğunuzla birlikte giderek ilişkinizde romantizmin olmadığını herkese itiraf etmenize gerek yok. En iyisi o gece için çocuklara bakacak birini ayarlayın.