Ostrojen yani kadınlık hormonu vücudumuzda salgılanmeya devam ettiği sürece selülit de her zaman vücudumuzda var olacaktır. Gelelim bunu azaltmanın, geciktirmenin, en aza indirmenin ve hatta yok etmenin yollarına. Endişelenmeyin tahmin ettiğiniz kadar da zor değil. Özellikle yaz aylarının korkulu rüyası olan selülitten kurtulmak için işte size altın değerinde önerilerimiz.

Selülitlerden Kurtulmak İçin

1. Kararlı olun. Bol bol su için. Günde en az 2 litre. Yanınızda daima su bulundurun. Biri size ne içmek istediğinizi sorduğunda “su” içmek istediğinizi söyleyin.

2. Nescafe içmeyin. Nescafe vücudumuza girdiğinde hücreler ona der ki – sen doğru yağ depolamaya. Nescafenin içeriği dolayısıyla vücuttaki görevlerinden birisi de budur. Yani vücut yağlarını depolamada yardımcı unsurdur.

3.Tuzdan kullanımını mümkün olduğunca azaltın. Tuzun vücudumuza olan diğer zararlarından da kurtulmuş olursunuz. Kullanmak zorunda kaldığınızda az miktarda kimyasal bileşimi, insan kanındaki tuzla büyük benzerlik taşıyan deniz tuzu kullanın.

4. Alkol almayın ve nikotini yaşamınızdan çıkarın. Sayamadığımız kadar çok zararı olan bu maddelerden de uzak durduğunuz sürece emin olun selülitlerinizin yanında yaşamınızdaki birçok olumsuzlar da yok olacaktır.

5. Abur-cubur ürünler ve gazlı içecekler tüketmeyin. Abur cubur ürünler cilde fazlasıyla zarar verdiği gibi obeziteye de davet çıkarır. Kanserden bahsetmek bile istemiyoruz aman diyelim!

6. Vücuttaki ödemi atmak için; Gece yatmadan önce 1 bardak suya ,1 adet kuru hurma koyup bekletin.
Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasına ve ödemin atılmasını sağlar. 1 demet maydanoz, 2 salatalık ve 1 orta boy havuç suyunu karıştırıp için. Dilerseniz 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil de ekleyebilirsiniz. Günde 2 kere aralarda tüketmek ödem atmanın sihirli formülünden biridir.

7. Şekerin her türünden özellikle yapay tatlandırıcılardan uzak durun. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir, bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir, vücudunuzun mineral dengesini bozabilir… bu liste çok uzun. Siz en iyisi şekeri hayatınıza pek sokmayın.

8. Haftada en az iki defa balık tüketin, balıktaki fosfor dokularınızı güçlendirerek sizi olduğunuzdan sıkı yapacaktır.

9. Televizyon karşısında, bilgisayar başında veya kitap okurken atıştırmayın.

10. Vücudunuzu aç bırakmayın. Doğru ve dengeli beslenin. Tek tip gıda tüketimi alışkanlığınız varsa bu alışkanlığınızdan vazgeçin.

11. Çok düşük kalorili ve şok diyetler uygulamayın. Sıkı kahvaltı yapın, akşam yemeğinizi çok hafif yemeyi tercih edin.

12. Vakit buldukça en az 1 saatlik tempolu yürüyüşler veya spor yapın.

13. Özellikle yürüyüşleriniz ve spor sonrası sıcak ve soğuk duş alarak kese yapın. Banyodan çıktıktan sonra ise vücudunuza uygun nemlendiri krem veya yağ sürerek özellikle bacak ve kalça kısmınıza masaj yapın.

14. Yüksek topuklu ayakkabılar ve dar giysileri tercih etmeyin.

15. Elma, armut ve bunun gibi meyveleri lifli oldukları için kabukları ile yiyin.