Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurşunlu’da yaptırılan ‘Kadınlar Plajı’ törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle yapılan çalışmaları anlattı. Bursa’nın sahillerinde hummalı çalışmalar olduğunu ifade eden Başkan Altepe, fiziki olarak dışarıdan görülmesi mümkün olmayan bir alanda yapılan plajda, kadınların gönül rahatlığıyla denizden faydalanabileceklerini söyledi.
Kurşunlu’da kadınlardan aldıkları talepler doğrultusunda bu plajın bölgeye kazandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Şehrin ekonomisine değer katacak her yerde her konuda çalışıyoruz. Bursa’nın her alanda gelişimiyle örnek oluyoruz. Sahillerin düzenlenmesi de artık Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştiriliyor. Bursa’nın sahilleri nakış gibi işleniyor. Hizmet için varız, Bursa’ya daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.
Başkan Altepe, 3 ayda yapımı tamamlanan kadınlar plajı projesi kapsamında da 200 metre uzunluğunda, yaklaşık 3000 metrekarelik alanda sahil düzenlemesi gerçekleştirildiğini; sahil bandı boyunca plaj üniteleri, ahşap yürüyüş yolu, cankurtaran iskelesi ile yol tarafı 170 metre panel çit üzeri çim uygulaması yapıldığını; çelik konstrüksiyon üzeri gölgelik, drenaj, kazı, elektrik ve mekanik uygulamalarla plajın kullanıma hazır hale getirildiğini sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 115 kilometreyi bulan deniz sahillerinin yaz turizmine kazandırılması hedefiyle çalışmalarına hız verdiğini kaydeden Başkan Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde de hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi her alanda yoğun çalışma yürütüldüğünün altını çizdi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin sahilleri öne çıkaran çalışmalarıyla bütünşehir uygulamalarının önemine işaret etti. Yılmaz, Gemlik’e hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş da Büyükşehir Belediyesi’nin turizme katkılarından ötürü Başkan Altepe’yi tebrik etti. Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlar da bölgenin güzelliklerine işaret ederek kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte plajın açılışını yaptı.