Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dağıttığı "Kadın ve aile ilmihali" adlı kitapta "Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir" ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, "Kadın ve aile ilmihali" adlı bir kitap dağıttı. Kitapta, kadınlarla ilgili taksiye mecbur kalmadıkça yalnız başlarına binmemeleri gerektiği yazıldı.
Taksi ücretinde İstanbul Kart dönemi başlıyor

Kadınların taksiye binmesi halinde arka koltuğa binmelerini yazan kitapta, "Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir" ifadeleri yer alıyor. OdaTV'nin haberine göre, kitapta "Fuhuş kapısı önce bakışla aralanır" sözleri de bulunuyor.

'Nişanlılar birbirine dokunmamalı'
Yazarı Mehmet Paksu olan kitap, nişanlı çiftlerin birbirlerine dokunmaması gerektiğini, bir araya geldiklerinde ise ortamda üçüncü bir kişinin daha olması gerektiğini savunuyor.
'Televizyon, futbol ve piyango uyuşturucu'
Televizyonu "uyuşturucu" olarak tanımlayan kitap, TRT'yi de bu uyuşturucunun bir parçası olarak nitelendiriyor. Televizyonun ardından dergi ve gazetelerin de "uyuşturucu" olduğu belirtiliyor. Kitap 'resmi uyuşturucular' olarak da futbol ve piyangoyu sıraladı.
Söz konusu kitap Şahinbey Belediye Meclisi'nde de tartışmaya yol açtı. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Belediye Meclis Başkanı'na kitabı göstererek inceleme başlatılmasını istedi. Kitaptan bölümler okumak isteyen Kalkan'a Meclis Başkanı izin vermedi. Başkan, itirazını yazılı yapmasını isteyerek Kalkan'ın konuşmasını engelledi.
öne çıkanlar