Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

TÜRKİYE dün yayınlanan bir video ile ayağa kalktı. Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne bağlı Andaçlı Köyü’nde 20 yaşındaki eşi Cansu Ş.’ye işkence yaparak 10 günlük bebeğinin bezindeki dışkısını zorla yedirmeye çalışan 26 yaşındaki Mehmet Şakir Ş., eşine yaptırmak istediği insanlık dışı olayı cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Aralık 2016’da çekilen görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı. Büyük tepki toplayan görüntüler üzerine Mehmet Şakir Ş., İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Biri 3 yaşında diğer 10 aylık 2 çocuğu bulunan anne C.Ş. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı, soruşturma sürdürülüyor.
 

  • Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

Aralık ayında gördüğü insanlık dışı şiddet sonrası Samsun’daki babaevine dönen 20 yaşındaki Cansu Ş., yaşadıklarını Gazete Habertürk'ten Leyla Ünal'a anlattı. 2014 yılında görücü usulüyle evlendiğini anlatan 2 çocuk annesi Cansu Ş., evlendiği ilk günden beri eşi tarafından şiddet gördüğünü göz yaşları içerisinde anlattı:
 

  • Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

“İlkokul mezunuydum ve 17 yaşına geldiğinde buraların adetine göre artık evlenmem gerekiyordu. İlk dayağımı üstümde gelinlikle gerdek gecesi yedim. Kocamın ailesiyle yaşıyorduk. Defalarca şiddete şahit oldular. Hiçbir şey söylemiyorlardı. Hatta sevk ediyorlardı. Eşim defalarca yüzümde sigara söndürdü. Sopası vardı. Seni bir gün öldüreceğim diyordu. Neden böyle yapıyorsun dediğimde de, ‘Sen benim, ailemin kölesisin’ diyordu. Yumruk atıyor, tekmeliyordu” diye konuştu.
 

Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

Eşinin kendisine zorla dışkı yedirdiği günü de anlatan Cansu Ş., o gün yaşadıklarını da şöyle anlattı: “Geçen yıl Aralık ayıydı. Engelli bir kaynım var. Küçük kızımla şakalaşıyorlardı. Tükürmüş kızım. Kaynanam bunun için beni suçladı. Kocam, İstanbul’daydı. İnşaatta çalışmaya gitmişti.
 

  • Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

Geldiğinde, bu olayı söyledi ve sopayla beni dövmeye başladı. ‘Sana dışkı yedireceğim, yoksa sen akıllanmayacaksın’ dedi. Tekmeyle tuvalet ve mutfağın bulunduğu yere sürükledi. Yiyeceksin diyordu. ‘O zaman git bebeğin bezini aç, onun dışkısını yiyeceksin’ dedi. Bebeğimin, bezinden aldığım bir parça dışkıyı ağzıma sürdüm. Daha da sinirlendi. Telefonun kamerasını açtı. ‘Al çabuk, yüzüne sür bunu, yiyeceksin’ dedi. Yapma diye yalvardım. Ama zorla yedirdi. O an görüntülerde yok. Midem bulandı. Tuvalete girip, kusmaya başladım. Bu kez de kustuğum için sopayla sırtıma vurarak dövdü.”

  • Dışkı yedirilerek şiddete maruz kalan kadın ilk kez konuştu

"O GÖRÜNTÜLERDEN SONRA DA DAYAK YEDİM"

Görüntüleri babasının sosyal medyaya koyduğunu söyleyen Cansu Ş., şöyle devam etti:

“O görüntülerden sonra da defalarca dayak yedim. Ailem Samsun’da yaşıyor. Onları ziyarete gittiğimde durumu babama anlattım. Görüntüleri izlettim. Sosyal medyaya yükledi. O görüntüler, bana dışkı yedirmeden hemen öncekiler. Beni de bir daha oraya göndermedi. Çocuklarım orada kaldı. Belki gelecekte çocuklarımı yanıma alırım. Mağdurum, boşanmak istiyorum” dedi.