Samsun'da ikisi de ev hanımı olan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle ipek böceği üretimine başladı. İki kadın hayatlarında ilk defa kendi işlerini yaptıklarını belirtti.

Devlet Destek Oldu, 2 Ev Kadını İpek Böceği Yetiştirmeye Başladı
Samsun'da ikisi de ev hanımı olan Aynur Pak ve Fatma Bayram, 19 Mayıs İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle ipek böceği üretemine başladı. İki kadın hayatlarında ilk defa kendi işlerini yaptıklarını belirterek, başarılı olurlarsa çevrelerindeki bir çok kadının ipek böceği üretimine başlayacağını söyledi.
2 YIL ÖNCE DUT AĞACI FİDANI ALDI, ARDINDAN BÖCEK YUMURTALARI VERİLDİ
Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde yaşayan 1 çocuk annesi Aynur Pak (46) ile 4 çocuk annesiFatma Bayram (56), İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yaptığı destek çalışması kapsamında 2 yıl önce önce dut ağacı fidanı aldı, ardından bu yıl ipek böceği yumurtaları verildi. İki kadın ipek böceği yetiştirmeye başladı.

'DAHA ÖNCE HİÇ İPEKBÖCEĞİ GÖRMEMİŞTİM'
Evinin zemin katında ipek böcekleri için yer hazırlayıp onların bakımını yapıtğını söyleyen Aynur Pak şunları anlattı: "Daha önce hiç ipek böceği görmemiştim. Ama destek verilince ben de başladım. Dut yaprakları ile besliyoruz. 45 günü tamamlayıp koza haline gelecek. Kozaları Bursa'daki fabrikaya göndereceğiz. Şu an yaklaşık 60 bin ipek böceğim var. Çevremizdeki arkadaşlarımız, gelir getirirse kendilerinin de yapacaklarını söylüyorlar. Ben ev hanımı iken aileme katkı olsun diyerek bir teşvikle başladım. İnşallah güzel kazanç elde ederim. İleride de devam ettirmeyi düşünüyorum."

'140 BİN BÖCEĞİM VAR'
Fatma Bayram da, fidanlardan topladıkları dut yaprakları ile ipek böceklerini beslediklerini belirterek duygularını şöyle dile getirdi:
"İki arkadaş birbirimize cesaret vererek ipek böceği üretimine başladık. İnşallah güzel bir sonuç alacağız. Hayatımda hiç çalışmamıştım, ilk defa böyle bir şeye kalkıştım. Çok sevdim. Şuan yaklaşık 140 bin ipek böceğim var. Evimin inşaat halindeki üst katında onların bakımını yapıyorum. Günümün büyük bir bölümü onların bakımıyla geçiyor. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Eğer biz başarılı olursak çevremizdeki bir çok ev hanımı bu işe gireceğini söylüyor. Ev hanımıydım, hayatımda hiç çalışmamıştım, böyle bir şeye kalkışmak benim için güzel oldu. Çevremdeki herkes bize yardım etmeye çalışıyor ve çaba harcıyor."