AK Parti'nin özellikle yeni hükümet programıyla kadınlara yönelik adımlardan bahseden Başbakan Davutoğlu, kadınlara verdiği müjdeleri yeniledi. Davutoğlu ayrıca, kadına şiddete karşı hukuki yaptırımlarında artırılacağını belirterek Özgecan cinayetiyle ilgili konuştu. Davutoğlu, "Canice öldürülmesiyle bütün halkımızın kalbine ateş düşüren Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar ama benim yüreğim soğumadı. Mübarek annesi, mübarek babası gibi ben de diyorum ki, benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı. Kadına karşı şiddeti önlemek için tüm kadrolarımızla ayakta olacağız. Kadına uzanan el Türk yargısıyla kırılacak" dedi.


Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Birliğimize, kardeşliğimize karşı terör baronlarına karşı yürüttüğümüz demokrasi ve huzur operasyonlarına destek verdiniz. Cizreli Elif kardeşimden bahsetmek istiyorum. 'Biz buraya hendekleri aşarak geldik, Biz buraya Türkiye'nin kardeşliği için geldik' dedi. Ben bu kardeşlerimi özellikle teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz diyorum. Bu ülkenin huzurunu güçlendirmek için yaptığımız bu politikalara en çok siz destek verdiniz.

MAZLUM COĞRAFYADAKİ ANNELERİN DUASI AK PARTİ'YE OLDU

- Srebrenitsa'ya biz yardıma gittik. Bugün dünya karşımıza dikilse o katliamın yaşanmasına asla izin vermeyiz. Somali'den bahsetmek istiyorum. 20 yıldır hiç gidilmeyen Somali'ye gittik. O ülkenin semalarında ilk Türk uçağını gördüler. Yardım için gelen Türkiye'yi. Gazze'ye gittiğimiz de ise hastanede ağlayan anneleri hatırlıyorum. Şimdi mutlular. Bir Kabe'ye dönüm sonra Türkiye' dönüp muktedir Türkiye var, güçlü Türkiye var diyorlar. Dünya gözünü yumarken Türkiye var diyorlar, AK Parti var diyorlar. Suriye'deki mültecilerin anneleri kızlarının umudu Türkiye'dir, AK kadınlardır, AK Parti'dir. Filistin, Arakan, birçok mazlum ülkedeki annelerin duası Türkiye oldu. Dualarla 1 Kasım'da Türkiye'de AK kadrolar işbaşına geldi.

BAŞI AÇIK, BAŞI KAPALI AYRIMI HİÇBİR ZAMAN YAPMADIK

- Başı açık, başı kapalı hiçbir annemizin izzetiyle oynanmasıyla izin vermeyeceğiz. Kimseye başı açık başı kapalı demedik. Burada en güzel tabloları görüyoruz. Bu kadınlar özgürlüğün, demokrasinin mücadelesini veriyor.

ONLAR KÜÇÜK KOLTUK KAVGALARIYLA UĞRAŞIYOR

- Maşallah siz ne mubarek kadınlarsınız ki heyecanınızı hiç kaybetmiyorsunuz. 81 ilimizin tüm kadınları dimdik ayakta. AK Kadınlar, AK kadrolar her an seçim olacakmış gibi çalışıyorsunuz. Biz de esas olan davalarımızdır. Sen ben yok Türkiye var dedik. Sen ben yok Türkiye var diyoruz. Diğer partiler ise kurultay kavgalarıyla geçiyor. Onların hedefi küçük koltuklarını korumak. Bizim amacımız ise davamızı gedik taşına koymak.

YÜREĞİM HALA SOĞUMADI

- Özgecan kızımızı katledenler ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı ama benim yüreğim hala soğumadı. Kadına karşı şiddeti önlemek için tüm kadrolarımızla ayakta olacağız. Kadına uzanan el Türk yargısıyla kırılacak.

YENİ HÜKÜMET PROGRAMIYLA ATILAN ADIMLAR

- Aile hekimliği kurduk, 300 bın eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlarımızı 250TL nakit para yardımı yaptık. Kız çocuklarımızın ortaöğrenime katılmasına sağladık. Anne ve babalarımıza sesleniyorum kız çocuklarımızın eğitimine önem verelim. En iyi şekilde yetiştirelim. Tek bir yetimin gözünde yaş olsun istemiyoruz. Şehitlerimizin çocuklarını hiç kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Kadın istihdamını özendirici çalışmalar yaptık. Yeni hükümet programında kadın istihdamına yönelik adımlarımız var. İş dünyasına da bu yönde seslenmek istiyorum. Analık ve süt iznini yeniden düzenledik. Kadınlarımızın daha erken emekli olması için adım attık. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuklu ailesi ise 600 TL ödüyoruz. Doğum yapan annelere ilk hediye Türkiye Cumhuriyeti'nden olacak.

SÖZ VERİYORUM...

- Ben Başbakanınız olarak söz veriyorum. Hükümet olarak kadınlarımızın onurlu yaşamı, yürüyüşü için çalışacağım. Tüm Ak kadrolar da bunun için hizmet verecek, çalışacak.