Kayseri’de kendisini terk ederek boşanmak isteyen eşi 37 yaşındaki Firdevs Vanlı’yı 17 bıçak darbesiyle öldüren 39 yaşındaki Fatih Vanlı, ilk kez çıkarıldığı duruşmada, "Bundan 5 yıl önce rahatsızlanmıştım ve yataktan kalkamıyordum. Bu sırada karım eve erkek almış. Şimdi 10 yaşında olan kızım da olayı görmüş.Antalya’da bulunduğu sürede de beni aldatmış" dedi.

"ÖLDÜRME HAKKIMI KULLANDIM" DEMİŞTİ

2 çocuk annesi Firdevs Vanlı’yı, hakkında ’koruma kararı’ bulunmasına rağmen, geçen yıl 6 Kasım’da 17 bıçak darbesiyle öldüren Fatih Vanlı, cinayet sonrası adliyeye götürülürken, gazetecilere "Öldürme hakkımı kullandım. Böyle bir hakkı yeni öğrendim"’ diye bağırmıştı. Eşini öldürmek suçundan hakkında ’ömürboyu hapis cezası’ istemiyle dava açılan Fatih Vanlı’nın yargılanmasına başlandı. 1’inci Ağır Ceza mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Fatih Vanlı, olaydan 5 ay önce eşinin boşanmaya karar vererek evi terk ettiğini, bunun zoruna gittiğini söyledi. Eşinin çocuklarını yetiştirme yurduna verip, Antalya’ya yerleşmesini içine sindiremediğini belirten Fatih Vanlı savunmasında şunları söyledi:

10 YAŞINDAKİ KIZIM HER ŞEYİ GÖRMÜŞ

"Karımın, çocuklarını görmek için yurda geldiğini duydum. Konuşup, barışmak için Kayseri’de kaldığı eve geldim. İçeriye girdikten sonra tartışmaya başladık. Bundan 5 yıl önce, rahatsızlanmıştım ve yataktan kalkamıyordum. Bu sırada eve erkek almış. Şimdi 10 yaşında olan kızım olayı görmüş. O nedenle tartıştık ve evi terk etti. Eşim ailesiyle kalıyordu. Olay gecesi beni aradı. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı. Kaldığı eve gittim. Alkollüydüm. Kapıyı çaldım, açmadı. Ben de balkondan içeri girdim. Beni görünce daire kapısından dışarı kaçtı ve üst katlara doğru çıkmaya başladı. O sırada yakaladım. Tartıştık yüzüme tükürdü. O anki sinirle 15- 20 bıçak darbesi vurmuş olabilirim, hatırlamıyorum. Antalya’da bulunduğu sürede de beni aldatmış."

’KIZIMI DEFALARCA BIÇAKLADI’

Öldürülen Firdevs Vanlı’nın annesi Havva Şimşek ise, "Damadım Fatih, benim de evde olduğum sırada balkondan içeri girdi. Kızım Firdevs kapının açıldığını görünce yukarı katlara doğru kaçtı. Zanlı kızımı yakalayıp bıçakla defalarca vurmaya başladı. Sonra da bıçağı bana gösterip kaçtı" diye ifade verdi.Mahkeme başkanı sanıkil kocaya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını sordu. Fatih Vanlı, bu soruya "Uyuşturucu kullanmıyorum. Cinayet gecesi alkollüydüm" yanıtını verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.