B.Y. gece saat 23:00 sıralarından işten gelip ilacını aldıktan sonra istirahate çekilince bir müddet sonra evin soba kurulu olan odasından yoğun is kokusu duymaya başladı.

 Uyanan B.Y.  kapıyı açamayınca ve içeriden inleme sesi duyunca durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirerek yardım istedi. Kısa sürede eve gelen sağlık görevlilerini karşılayıp eve alan B.Y. sağlık görevlilerin yardımı ile de kapıyı açamadı. Bu defa polis ekiplerinden yardım istendi. Odadan yayılan yoğun gaz kokusu ve içeriden gelen hırlama sesleri üzerine odadakilerin kapıyı açacak takati kalmadığını düşünen polis kapıyı kırarak içeri girdi. Odada bulunan biri bayan iki kişinin karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi. Baygın vaziyette bulunan iki kişi de ayrı ayrı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

“ZEHİRLENEN MİSAFİRİN KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ”

Ekipler önce durumu daha ağır olan bayanı hastaneye kaldırırken, daha sonra erkek şahıs hastaneye kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine olayla ilgili başlatılan çalışmada evin odasında zehirlenen bayanın evin hanımı F.Y. olduğu belirlenirken aynı odada zehirlenen erkek şahsın kimliği ise belirlenemedi.

Rahatsız olduğu için gece işten geldikten sonra ilacını alıp istirahate çekildiğini belirten evin beyi B.Y. “Gece yarısı ciddi bir is ve gaz kokusu ile uyandım. Evin soba yanan odasını açmak istedim kapı açılmadı. İçeriden de hırlama sesi geliyordu. Hemen 112’yi aradım. 112 Acil servis geldi, odanın kapısını onlar da açamayınca polis çağırdık” diye konuştu.

Evin hanımı B.Y. ile evin sobalı odasında karbonoksit zehirlenmesine maruz kalan erkek şahsın kim olduğunun araştırıldığı belirtildi.