Portakallı ıspanak salatası
Malzemeler: 100 gr. ıspanak yaprağı, 1 portakal, yarım kırmızı soğan, 3 adet çiğ badem, 3 adet çiğ fındık , 1 tam ceviz.

Hazırlanışı: Ispanakları iyice yıkayın. Salata kurufucusunaa kuruttuktan sonra elle doğrayın. 1 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ispanak salatanıza yağlı tohumları ekleyin. Tum malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.

Sosu için: Yarım çay bardağı portakal suyu, ¼ portakal kabuğu rendesi, ¼ limon kabuğu rendesi. 1 çorba kasığı zeytinyağı, deniz tuzu (istenildiği kadar) kullanın.

Kuşkonmaz kavurma

Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz, 2 adet taze soğan, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kasığı salça, 2 çorba kasığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Taze soğan ve kuşkonmazı küp küp doğrayın. 2 çorba kasığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı salça ve 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kapağı kapalı bir kapta pişirin.

Special somon

Malzemeler: 4-5 dal dereotu, 2 küçük parça taze zencefil, 2 diş sarımsak, 150 gr. somon balığı

Hazırlanışı: Havanda dereotu, zencefil ve sarımsağı iyice dövün. 150 gr. somon balığı üzerine 1 -2 bıçak darbesi ile çentik yapın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine iyice yedirin. Isıya dayanıklı kabın içerisine; hazırlamış olduğunuz somon balığını, 2 adet çeyrek ayva dilimini, 2 adet çeyrek elma dilimini, 3-4 adet dilimlenmiş soğan halkasını yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.

Kabak fileto

Malzemeler: 1 orta boy kuru soğan, 2 adet yeşil soğan, 1 adet limon, Yarım çorba kaşığı un, yarım çay bardağı su

Hazırlanışı: Küp küp doğradığınız kuru soğanlarınızı, 1 çorba kasığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine yapraklarıyla doğradığınız taze soğanı ekleyin. 1-2 kez hepsini çeviraikten sonra kabak filetolarınızı da ilave edin. 1 küçük kasede 1 limon suyu ve 1 çorba kaşığı unu karıştırın. Karıştırdığınız sosu yavaş yavaş kabaklara ekleyin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.