Amerika'da yaşayan Türk asıllı iş kadını Neslihan Hıdırlıgil, 185 ülkeden bir milyonun üzerinde okuyucusu olan ve Amerikalı iş kadınlarının gözde dergisi “Enterprising Women” tarafından 2016 yılının kadın girişimcisi ödülüne layık görüldü.

Hızlı büyüyen şirketlerin CEO'larına verilen ödülün kriterleri arasında, zorluklarla baş edebilme, inovasyon kabiliyeti, şirket sosyal sorumluluk projeleri yürütücüsü olma ve liderlik gibi vasıflar da değerlendirmeye alınıyor.

Enterprising Women Foundation adı altında bir vakıf oluşumunu da bünyesinde bulunduran Enterprising Women dergisi her yıl cok sayıda genç kadını iş kadını olma yolunda maddi manevi destekliyor.

Sektörlerinde başarılı iş kadınlarını biraraya getiren vakıf, bu amaçla genç kadınlar için rol modellik projeleri yürütüyor.

2016 Yılın Kadın Girişimcileri Ödüllerinin sahipleri sadece Amerika`da değil Çin, Mısır, Güney Amerika, Uganda, İngiltere, Portekiz gibi dünyanın bir çok ülkesinden katılan farklı kültür ve geleneklere sahip kadın girişimcileri de temsil ediyor. Bu ödülün en büyük özelliklerinden birisi de şirket CEO ve Yöneticilerinin ödüle sadece birer defa aday olarak gösterilebilmeleri...

Enterprising Women tarafından düzenlenen rol model projelerinde de aktif olarak rol alacak olan bayan Hıdırlıgil aynı zamanda aynı vakfın yöneticilerinden aldığı teklifle Advisory Board Member yani danışma kurulu üyesi olarak ta bundan sonra genç iş kadınlarına örnek olmak istediğini belirtti.

2002 yılında eğitimini tamamlamak için gittiği Amerika'da başarılı çalışmalara imza atan Neslihan Hıdırlıgil ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra atıldığı iş hayatında özellikle dizaynlarını ve tasarımlarını kendisinin yaptığı ürünlerinin yer aldığı mağazalar zinciri ile adından sıkça söz ettirir oldu.

Parakende sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucu ve yöneticisi olan Neslihan Hıdırlıgil, geçtiğimiz Kasım ayında; her yıl geleneksel olarak düzenlenen, dünyanın bir çok ülkesinden binin üzerinde iş hayatındaki başarılı kadınların bir çok dalda aday olarak gösterildiği Stevie Awards Ödüllerinde kategorisinde silver ödülüne layık görülmüştü.