Hava sıcaklıklarındaki düşüş haftasonu itibariyle yurt genelinde hissedilmeye başlandı. Hafta boyunca sıcaklık düşüşü devam edecek.  Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak. İstanbul genelinde aralıklı yağmur geçişleri olacak.
AKOM'dan alınan bilgilere göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü yeni hafta ortalarına kadar Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında kalacak. Sistemin etkisi ile havada genellikle çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması, aralıklarla sağanak yağmurların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul'daki yağışların daha çok Avrupa yakasında etkili olması bekleniyor. Bu akşam saatlerinde yağmurun dinmesi beklenirken bazı ilçelerde yer yer yağış etkili olabilir.
Bursa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir. İç Anadolu'da haftasonu yeniden kar yağma ihtimali var. Çarşamba gününden itibaren havanın daha da soğuması bekleniyor. Haftasonunda Ankara'da da kar yağışı etkili olabilir.
Antalya, Konya, karaman ve Mersin dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışların Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri)şeklinde olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre ise, salı gününden itibaren Güney Ege kıyı şeridinde yağışlar etkisini azaltıyor ancak yurt genelinde yağışlar aralıklarla devam ediyor.Karla karışık yağmur daha geniş bir alanda kendini gösterecek.
Ege'nin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur şeklinde yağışlar görülecek. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde ise hala etkili olan karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar devam ediyor. Hafta boyunca kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor.
Salı günü itibariyle Doğu Akdeniz'de Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güney ilçeleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Çarşamba günü batı bölgelerde yağışların doğuya doğru ilerlediği görülüyor. Ancak hafta boyunca iç ve doğu kesimlerde yağışın etkisi görülecek.
Karadeniz'in iç kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışları tekrar görülecek.
İç kesimlerde yağış etkisini azaltacak ancak İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'da kar şeklinde yağışlar görülecek.