Rusya Güney Askeri Bölgesi'nden yapılan açıklamada, filonun son tatbikatlar sırasında 450 kilometrelik menzile sahip Podsolnuh gelişmiş radar istasyonunu test ettiği belirtildi.Açıklamada, "Testlerin amacı, Podsolnuh radar sisteminin savaş gemilerinin komuta merkezleriyle hava ve kara hedeflerinin tespiti sırasında kurduğu iletişimi tatbik etmek" ifadelerine yer verildi.
 Sputnik'in haberine göre katbikatta Podsolnuh'un alçak uçuş gerçekleştiren 4 Su-24 uçağını izlediği ve uçakların konumlarını Hazar Denizi'ndeki 'Dağıstan güdümlü füze fırkateynine' aktardığı belirtildi. Fırkateynin belirtilen hava hedeflerini kısa süre içinde imha ettiği vurgulandı.
 DENİZ ÜZERİNDE 300 HEDEFİ AYNI ANDA TESPİT EDEBİLİYOR
 Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Aralık 2014'te TASS'a yaptığı açıklamada, "Kırım’a kurulan radar istasyonu, İstanbul Boğazı tarafına doğru olan kısımlarda gözlemleme faaliyeti yürütecek" ifadelerini kullanmıştı. Bir başka üst düzey yetkili de bu bilgiyi doğrulamıştı.
 Rus basınının haberine göre hava ve denizdeki hedefleri anlık olarak tespit ve takip edebilen radar sisteminin özelliği yatay tarama yapabiliyor olması. Bu özelliğin görüş mesafesi içinde olmayan hedeflerin tespit edilmesine olanak sağladığı iddia ediliyor.