Bilim insanları, insanlık tarihini derinden etkileyecek yeni bir keşfe imza attı. Söz konusu keşfin adresi ise Almanya. Nesli çoktan tükenmiş bir insan türü olan 'Heidelberg halkı'ndan oluşan küçük bir ailenin mükemmel şekilde korunmuş parmak ve ayak izleri bulundu.

Homo Heidelbergensis olarak bilinen bu arkaik insan alt türü, ilk kez ev inşa eden ve büyük hayvanları avlayan tür olarak biliniyor. Ancak Heidelbergensisler, yaklaşık 28 bin yıl önce yok oldu. Bilim insanları bu yok olmanın nedenini iklim değişikliğine bağlıyor.

BALIK VE ETLE BESLENDİLER

Bilim insanları bulunan üç izden ikisini yaşça küçük kişiler olduğunu ve göl ve çevredeki kaynakları sık sık kullanan bireyler olarak nitelendirdi. Kalıntılara göre bu tür, nehir kenarlarında yaşayıp balık ve etle besleniyordu.

Bulunan bazı kalıntılar ise yetişkinlere ait. Buna göre bundan on binlerce yıl önce bölgede belli bir grup veya aile yaşıyordu.

Araştırma ekibi insan izlerine ek olarak, soyu tükenmiş Palaeoloxodon antiquus türüne ait bir dizi fil izini de analiz etti. O zamanlar en büyük kara hayvanı olan bu türün erkek üyeleri 13 tona kadar çıkabiliyordu.

ÖNCEKİ REKOR 23 BİN YILDI

Öte yandan geçtiğimiz yıl farklı bir araştırmacı grubu New Mexico'da 23 bin yıllık bir dizi insan ayak izini ortaya çıkardılar. Bu tarih o dönemlerde yaşanan buzul çağını işaret ederken o dönemki insan türünün nasıl hayatta kaldığı henüz aydınlatılamadı

Amerikan basını, KAAN'ın olası ilk alıcısını yazdı Amerikan basını, KAAN'ın olası ilk alıcısını yazdı