Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da otomobilin içinde av tüfeğiyle ensesinden vurulan 29 yaşındaki Özmen Ene'nin, bir yıl önce kaçırıp, zorla ilişkiye girdiği N.Ç.'nin erkek kardeşi 23 yaşındaki A.Ç. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
İddiaya göre, merkez Yüreğir İlçesi'nin Sinanpaşa Mahallesi'nde oturan ve  birçok suçtan poliste kaydı bulunan Özmen Ene, bir yıl önce arkadaşı A.Ç.'nın evli olan ablası N.Ç.'yi zorla kaçırdı. Genç kadını alıkoyan Ene, 5 gün birlikte olduktan sonra ailesine teslim etti. Her ikisi de evli oldukları için olayın duyulmasını istemeyen N.Ç.'nin ailesi, Ene'den şikayetçi olmadı.
OLAYI ANLATIP 'YİNE GÖTÜRECEĞİM' DEDİ
A.Ç. ile Özmen Ene, 10 Haziran'da akşamı bir araya gelip otomobilde alkol aldı. Sohbet sırasında Özmen Ene, A.Ç.'nin ablası ile yaşadıklarını anlatmaya başladı. Zorla kaçırıp alıkoyduğu N.Ç. ile birlikte olduğunu söyleyen Ene, "Tadı damağımda kaldı, yine götüreceğim. 5 çocuğu da olsa evlenirim" dedi. Bu sözler üzerine öfkelenen A.Ç., araçtan inip evine gitti. Sabaha kadar plan yapan A.Ç., bir arkadaşından aldığı av tüfeğini siyah bir poşete sarıp Ene'nin evinin önüne gelip beklemeye başladı. A.Ç., beraberindeki arkadaşlar K.K. ve M.K. ile birlikte evden çıkan Ene'yi yanlarına alıp ayrıldı.
ARACIN ARKASINA OTURDU
Aracın sürücü koltuğuna Özmen Ene, arka koltuğa da A.Ç. oturdu. Bir süre dolaştıktan sonra Özmen Ene, Seyhan İlçesi'nin Gülbahçe Mahallesi'ne geldi. Obalar Caddesi'nde çevrede kimsenin olmamasını fırsat bilen A.Ç. av tüfeğini poşetten çıkartıp Özmen Ene'nin ensesine ateş etti. Özmen Ene olay yerinde hayatını kaybetti. Araçtan inen A.Ç. ve arkadaşları K.K. ile M.K. kaçtı.
SİLAH ATIK SU KANALINDA BULUNDU
Ene'nin cesedinin bulunması üzerine çalışma başlatan polis, son olarak birlikte olduğunu saptadığı A.Ç., K.K. ve M.K.'yi gözaltına aldı. Ene'nin bir yıl önce evli ablasını zorla kaçırdığını ileri süren A.Ç., "Ablamla ilişkisini ballandıra ballandıra anlattı. 'Yine götüreceğim' diyerek beni tahrik etti, kendimi kaybettim"dediği öğrenildi.
K.K. ile M.K. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken katil şüphelisi A.Ç., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

(FOTOĞRAFLI)