Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, lise ve üniversite öğrencilerine uyuşturucu satışı yapanlara yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bülent Ecevit Üniversitesi ile kentteki liselerin önünde öğrencilere uyuşturucu satışı yaptıkları ihbarı üzerine bir süredir takip ettiği kişilerin evlerine eş zamanlı baskın yaptı. 5 adrese yapılan baskında 19 yaşındaki G.S., 23 yaşındaki M.D., 22 yaşındaki U.C.S., 23 yaşındaki M.E. ve lise öğrencisi 18 yaşındaki A.H.S. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramada 500 gram esrar ile satışa hazır küçük paketler halinde toplam 100 gram bonzai ele geçirildi.
5 şüpheli, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Lise öğrencisi A.H.S. ve M.D., Cumhuriyet savcısına verdikleri ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 şüpheli ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'uyuşturucu satışı ve ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

GG(EE/CK) (FOTOĞRAFLI)