ZONGULDAK Çatalağzı Belde Belediyesi'nde 4 yıl geçici işçi statüsünde çalıştıktan sonra 2011'de iş akdi sonlandırılan 44 yaşındaki Zeki Gülser, 'Mağdur işçi' yazılı karton tabutla kent merkezinde yürüyerek yeniden işe alınmamasına tepki gösterdi.
Evli ve 1 çocuk babası Zeki Gülser, Çatalağzı Belediyesi'nde 2005, 2006, 2007 ve 2011 yıllarında 5'er ay 29'ar gün geçici işçi statüsünde çalıştı. Geçen yıl ve bu yıl işe alınmayan Zeki Gülser, Zonguldak'ta kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da tabutlu eylem yaptı. Daha önce de Çatalağzı Belediyesi ve Zonguldak Valiliği önünde eylemler yaparak sesini duyurmaya çalışan Zeki Gülser, kartondan yapıp üzerine çarşaf örtüğü, 'Mağdur işçi. Allah kimseyi doğruluktan ayırmasın' yazılı tabutu omzuna alıp caddede yürüdü. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Madenci Anıtı'na kadar yürüyerek eylemini bitiren Gülser, 2011'de işten çıkarıldıktan sonra söz verilmesine rağmen geçen yıl ve bu yıl işe alınmadığını söyledi. Gülser, şöyle konuştu:
"Yasa gereği haklı olmama rağmen inatlaşılıyor. Ben işimi istiyorum. 2.5 yıldır işsizim. Seyyar arabamla balık satıyordum. Ama yaklaşık 1 aydır hiçbir şey satamıyorum. Mağdur durumyadım. Hakkımı istiyorum. Haklı olmama rağmen hakkımı alamıyorsam batsın bu dünya."
Çatalağzı Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamada ise Zeki Gülser'in haklı olduğunu sandığı hak arama mücadelesinde belediye tarafından art niyetli olarak işe alınmadığı yönündeki beyanlarının doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Zeki Gülser, en son belediyemiz bünyesinde 2011'de geçici işçi statüsünde 5 ay 29 gün çalıştırılmıştır. 2013 personel giderleri bütçenin yüzde 40'ının üzerine çıktığı için vizeli geçici işçi çalıştırılmamıştır. Zeki Gülser'in evrakları incelendiğinde kendisinin haksız olduğu, bu işin Zeki Gülser'in üzerinden siyasi oyunlara alet edildiği görülecektir" denildi.