ASMA KÖPRÜ TEHLİKE SAÇIYOR
Ereğli'ye bağlı Yaraşlıyörük Köyü'nde iki mahalleyi birbirine bağlayan asma köprünün çelik halatlarından biri selde koptu, ancak köylüler tehlikeye rağmen hasarlı köprüyü kullanmaya devam ediyor. Köylülerden 39 yaşındaki Ayşe Kurt, "Köyü birbirine bağlayan köprüde telin biri koptu zaten. Bir beton ayağımız var, o da yerinden oynadı. Şuan tehlikeli tabi" dedi.
Köylülerden 42 yaşındaki Mustafa Kurt ise asma köprünün 10 yıl önce yapıldığını ve geçen sene de çürüyen tahtalarının değiştirildiğini belirterek, "Köprü, selden dolayı bütün özelliğini kaybetti. Köprüyü tutan 4 çelik halattan biri koptu, biri de bağlı olduğu beton bloğu yerinden oynattı" diye konuştu.
ALAPLI’DA HEYELAN TEMİZLENİYOR
Düzce- Ereğli karayolunun 5’inci tünel girişinde meydana gelen heyelanın ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu 15’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, temizlik çalışmasını sürdürüyor. Ekipler, tünel girişine biriken çamuru iş makineleri yardımıyla temizliyor.
Ereğli Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ekipler en kısa zamanda yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürerken trafik diğer şeritten çift taraflı olarak veriliyor.

GG,ŞN(DS/ESM) (FOTOĞRAFLI)