Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta eğitim sendikalarına üye yaklaşık 300 kişi, MEB yasa tasarısını yürüyüşle protesto etti. Kalabalığın önünden geçerken sloganlarla tepki gösterdiği Ak Parti seçim bürosu polis kordonuna alındı.
Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası'na üye yaklaşık 300 kişi Madenci Anıtı'nda toplandı. Kalabalık, 'MEB'de torba yasaya hayır' yazılı pankart açarken, 'Ey ahali duyduk duymadık demeyin bu ülkede büyük bir soygun vardır' yazılı dövizler taşıdı. Grup, yanlarından geçen Ak Parti seçim otobüsünü yuhalarken anıtın yanındaki Ak Parti İl Başkanlığı'na yönelerek de 'Hırsız var' diye bağırdı. Kalabalık daha sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar sloganlarla yürüdü. Kalabalığın geçişi sırasında cadde üzerindeki Ak Parti seçim bürosu önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Polis kordonu oluşturulan büro önünde bir süre duran grup, 'Her yer rüşvet her yer hırsızlık' sloganlarıyla tepkilerini gösterdi. Ardından yürümeye devam eden grup, Valilik önünde de slogan attı.
Türk Eğitim- Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç'ın basın açıklaması yapması ardından kalabalık olaysız dağıldı.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)