Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Kent Konseyi üyeleri, 3 mahalleye ulaşımı sağlayan koruma altındaki 77 yıllık Ankara Köprüsü'ndeki onarım çalışmasının 1 yıldır tamamlanamamasını basın açıklaması ile protesto etti.
Kent merkezinde 1937'de yapılan ve Karabük Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca koruma altına alınan köprü, 1 yıl önce bir kamyonun kasasındaki yükün üst direklerine zarar vermesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bakım ve onarım ihalesini alan firmanın, köprüdeki güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları sürüyor. SürücülEr ise kent merkezi ile Karaelmas, Birlik ve Çaydamar Mahalleleri hattı arasındaki yolu kısaltan köprü yerine, daha uzun olan alternatif yolları kullanıyor.
'EYLÜL AYI SONUNDA AÇILMASINI BEKLİYORUZ'
Şoför esnafının geçen 17 Temmuz'da karayolunu kapatarak eylem yapmasının ardından Zonguldak Kent Konseyi de köprünün ulaşıma açılmamasına tepki gösterdi. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin şöyle dedi:
"Ankara Köprüsü şehir trafiğinin işleyişi açısından önemli bir işlev görmektedir. Bu sebeple köprülerde yapılan çalışmalarda özellikle trafiğe kapatılması gerekiyorsa çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Hem işin sahibi kurum, hem de yüklenici firma buna dikkat etmeli ve özen göstermelidir. Beklentimiz Eylül ayı sonunda işin bitirilerek köprünün kentin kullanımına açılmasıdır." 
Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

FOTOĞRAFLI