Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir araya gelen kadınlar, dövizler ve sloganlarla yürüyerek kadına şiddeti protesto etti.
Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ilk yürüyüş için yaklaşık 200 kişi Madenci Anıtı önünde toplandı. 'Namus insana ait bir kavramdır. Neden duyunca aklımıza kadın gelir? Üstelik çevremizde namusunu kaybetmiş onca adam varken' pankartı açan kadınlar, 'Kadına şiddete hayır' yazılı dövizlerle Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar düdük çalarak yürüdü. Kadınlara erkekler de destek verdi. Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk koyup İstiklal Marşı'nı okuyan kadınlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Zonguldak Kadın Platformu'nca düzenlenen ikinci yürüyüşe de yaklaşık 100 kişi katıldı. Kalabalık, Madenci Anıtı'ndan Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Kalabalık, cadde üzerindeki AK Parti seçim bürosu önünden geçerken, 'Hırsız var' sloganı atarak hükümete de tepki gösterdi. Seçim bürosu önünde önlem alan polisin uyarısıyla grup yürümeye devam etti. Yürüyüş Valilik önünde sona erdi.
Çaycuma İlçesi'nde Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen kadınlar da kadına şiddeti dans ederek protesto etti.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)