SOMA'daki maden faciasında ölen maden işçisi 34 yaşındaki Kenan Avcı'nın, 4 yıl önce 900 lira ücretle geçinemeyince Zonguldak'ta çalıştığı maden ocağından ayrılıp Soma'ya gittiği belirtildi.
Evli ve 3 çocuk babası Kenan Avcı'nın Zonguldak'a bağlı Himmetoğlu Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Oğlunun acı haberini alan Yıldız Avcı gözyaşlarına boğuldu. Emekli madenci olan babası 4 yıl önce kanserden ölen Kenan Avcı'nın, 4 yıl önce Soma'ya giderek ocakta çalışmaya başladığı belirtildi. Avcı'nın eniştesi Sadullah Yiğit, Kenan Avcı'nın 900 lira ücretle geçinemeyince Zonguldak'ta çalıştığı madenden ayrılıp  Soma'ya gittiğini söyledi. Yiğit, şöyle konuştu:
"Çoluk çocuk burada geçinemediler. Verilen para ancak karnına ve servis parasına gidiyordu. Orada daha rahattı. Daha çok kazanıyordu. Bin 600 lira alıyordu. Yeni araba aldı. Daha süremeden bu hale geldi. Çoluk çocuk bayramda buraya rahat gelmek için almıştı. Dişinden tırnağından artırıp aldı arabayı. Ama buraya gelmek nasip olmadı."
Amcası Nazım Avcı ise, "Burada geçinemedi. Ekmek kavgası. 2 çocuğu okuyordu. Eğitim masrafları var. Onları karşılamak için mecbur gitti" dedi.
Kenan Avcı'nın cesedinin ocaktan çıkarılıp ailesine teslim edildiği ve yarın Zonguldak'ta toprağa verileceği belirtildi.


GG,CT(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)