Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, Soma'daki maden faciasında sorumluların hesap vermesi için Madenci Anıtı önünde açlık grevi başlattı.
Maden faciasının ikinci gününde Madenci Anıtı'nda oturma eylemi yapan 8 öğrenci, dün de açlık grevi başlattı. Geceyi anıtın çevresinde battaniyelere sarılarak geçiren öğrenciler, bugün de grevlerini sürdürdü. 'Açlık grevinin 2'nci günündeyiz' yazılı döviz açan öğrenciler, Soma, Karadon ve Kozlu maden ocaklarındaki kazalarla ilgili sorumluların hesap vermesi, taşeronlaştırma ve özelleştirmenin son bulması gibi talepleri yerine gelinceye kadar grevi sürdüreceklerini söyledi.
Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tugay Mertoğlu, Zonguldak'ın bir madenci kenti olmasına rağmen hem madencilerden hem de halktan yeteri kadar destek görmediklerini söyledi. Mertoğlu, "Eminim ki bizim yaptığımız bu eylem Zonguldak'ta bir şeyleri uyandıracaktır" dedi.
Öğrencilerden Eylem Avcı ise eylemi süresiz olarak başlattıklarını söyledi. Avcı, "Taleplerimiz yerine getirilinceye kadar beklediğimiz tepkiyi görünceye kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Şu an 8 kişi açlık grevindeyiz. Diğer arkadaşlarımız destek vermek için buradalar" diye konuştu.

CT(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)