ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Zonguldak'ta ise uyuşturucudan gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.
Ereğli'de yaklaşık 100 polis, sabahın erken saatlerinde daha önce belirlenen 20 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Zonguldak ve Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 1'i kadın toplam 16 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde bulundu. 16 ve 27 yaşları arasındaki şüpheliler, doktor raporlarının ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, operasyonda 4 kişinin de arandığı belirtildi.
Operasyonun, uyuşturucu bağımlısı 20 yaşındaki Yunus Özdemir'in, geçen yıl 16 Mayıs'ta babasına ait tabanca ile yaşamına son vermesinin ardından düzenlenen ikinci büyük uyuşturucu operasyonu olduğu belirtildi. Geçen kasım ayındaki operasyonda da 15 kişi gözaltına alınmış, 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
ZONGULDAK'TA 11 KİŞİ GÖZALTINDA
Zonguldak'ta 2 gün önce yapılan uyuşturucu operasyonunda ise 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 kilo 40 gram esrar, 10 gram bonzai, 10 ecstacy hap ile 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, sinyal kesici jammer ve silahlara ait çok sayıda mermi ve fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan ve daha önce uyuşturucudan sabıkaları bulunan E.İ. ve kardeşi B.İ. ile H.S., İ.E., C.A., S.A., E.M., T.M., M.C., A.F. ve K.M., ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.