ZONGULDAK-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE AÇILDI
Sel suları nedeniyle bir şeridi çöken Zonguldak- Ankara Karayolu'nun 8'inci kilometresinde tek şeritten kontrollü olarak araçların geçişine izin verilmeye başlandı. 12'nci kilometrede meydana gelen heyelanın temizlenmesiyle de Zonguldak- Ankara karayolu 10 saat sonra ulaşıma açıldı.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılma işlemlerinin sona erdiğini söyledi. Güngör, hasar tepsit çalışmalarına hemen başlandığını belirterek, "Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarım arazilerinde, belediyeler kendi bölgelerinde, karayolları ise hasar gören yol ve köprülerde, İl Özel İdaresi köylerde, biz de bina, işyeri ve evlerdeki hasar tespit çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımız pazartesi gününe kadar sürecek. Pazartesi günü de hasar tespit çalışmalarının sonucu AFAD Başkanlığı'na bildireceğiz" dedi.
Bu arada, özellikle Ereğli ve Alaplı ilçelerinde belediyeler ile il özel idarelerine ait iş makineleri su birikintileri ve moloz yığınlarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, vatandaşlar tarafından sokak aralarında çekilen fotoğraflarda bazı araçların sular altında kaldığı görüldü.

GG(DS/SS) (FOTOĞRAFLI)