ZONGULDAK-KASTAMONU, () - ZONGULDAK, Kastamonu ve Bartın'da, Soma'daki maden faciası için protesto yürüyüşleri yapıldı.
Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, caddede yolun bir bölümünü ulaşıma kapatarak oturma eylemi yaptı. 200 kişilik grup arasında tıp fakültesi öğrencileri beyaz önlükleriyle, öğrencilerden bazıları da madenci baretleriyle yer aldı. Öğrenciler, baret ve dövizleri yere koyup Soma'da ölen işçiler için saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, daha sonra basın açıklamasıyla faciayla ilgili tepkilerini dile getirdi.
Daha sonra üniversite öğrencileri ve Demokrasi Platformu üyeleri Madenci Anıtı'ndan Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı'na yürüdü. Aralarında daha önce Zonguldak'taki maden kazalarında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, 'Zonguldak uyuma madenciye sahip çık', 'Maden şehitleri onurumuzdur' sloganları attı. Yürüyüşe katılanların bazıları da madenci fotoğrafı ve ekmek taşıdı. Kalabalık, Maden Şehitleri Anıtı'nda yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı. Üniversite öğrencilerinden basıları ise Madenci Anıtı'na geçerek oturma eylemini sürdürdü.
Ereğli İlçesi'nde Devrim Bulvarı'nda toplanan üniversite öğrencileri de ölen maden işçileri için 3 dakika saygı duruşunda bulundu. Çevredeki vatandaşlar da saygı duruşuna eşlik etti. Öğrenciler, basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na geçerek oturma eylemine devam etti.
KASTAMONU'DA 300 KİŞİ YÜRÜDÜ
Kastamonu'da ise KESK Şubeler Platformu'nun maden faciası için düzenlediği eyleme yaklaşık 300 kişi katıldı. Cevizlipark'ta toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, sessiz yüryüşün ardından dağıldı. Türkiye Yol-İş Sendikası Şubesi üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasıyla faciayla ilgili tepkilerini dile getirdi.
BARTIN'DA MADENCİLER YÜRÜDÜ
Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri de Soma'da ölen madencileri anmak ve özelleştirmelere tepki için yürüdü. Yaklaşık 220 işçi, baret ve iş kıyafetleriyle ilçe merkezindeki Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. İşçiler, burada yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.

GG,CT,ŞN,ÖT (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)