Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'in Merkez Yenişehir İlçesi'nde, alışveriş merkezine gelen zırhlı para taşıma aracını soymaya kalkıştığı ileri sürülen eli bıçaklı 31 yaşındaki Ö.G., polis tarafından yakalandı.
Olay, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkında meydana geldi. Ö.G. adlı şüpheli, iddiaya göre, özel bir bankaya ait zırhlı para taşıma aracınının her sabah aynı saatte alışveriş merkezinin önüne geldiğini tespit etti. Bu sabah otoparka gelip beklemeye başlayan Ö.G., alışveriş merkezinin giriş kapısının önüne park eden zırhlı para taşıma aracının yanına yaklaştı. Durumundan şüphelenenler polisi ararken Ö.G. de soru sorarak güvenlik görevlisinin araçtan çıkmasını sağladı, ardından da bıçağını çekip paraların kendisine verilmesini istedi. Bu sırada yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri hemen olay yerine geldi. Polisleri fark ederek kaçmaya başlayan Ö.G., ara sokaklarda süren kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı.
İfadesi alınan Ö.G.'nin, "Borcum olduğu için soyguna mecbur kaldım. Bıçakla soygun yapmaya karar verdim. Polisi görünce kaçtım" dediği öğrenildi.

İM(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)