Mehmet OKUR/ SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde zıpkınla balık avlamak için denize dalış yaptıktan sonra kaybolan 55 yaşındaki Ali Doğan'ın sahilde cesedi bulundu.
Olay Yeşilovacık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 5 Temmuz Cumartesi günü saat 02.00 sıralarında bir arkadaşının teknesiyle Yeşilovacık Limanı'ndan denize açılan Ali Doğan, zıpkınla balık avlamak için tüple denize daldı ve arkadaşına da kendisini sabaha karşı almasını istedi. İsmi açıklanmayan arkadaşı Doğan'ı almak için sabaha karşı bıraktığı yere geldi ancak bulamayınca hemen karaya çıkıp güvenlik güçlerine haber verdi.
İhbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar su altında, sahil güvenlik uçağı ise yüzeyde arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları devam ederken Ali Doğan'ın cesedi sabah saatlerinde daldığı yerin yaklaşık 5 kilometre batısında sahilde yürüyüş yapan bir vatandaş tarafından kıyıda bulundu. Sahil Güvenlik ekiplerince bota alınan Ali Doğan'ın cesedi ilk önce Yeşilovacık Limanı'na getirildi, arından da ambulansla Silifke Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.
Doğan'ı yakından tanıyan Hırmanlı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Çilme, "Ali Doğan, zaman zaman denize açılıp sürekli tüple dalıp zıpkınla balık avlardı. O gün akşamda kahvede akşam dalmak istediğini arkadaşlarına söylemiş ve balıkçı teknesi olan bir arkadaşıyla açılmış. Arkadaşı sabaha karşı geldiğinde Doğan'ı bıraktığı yerde bulamayınca güvenlik ekiplerine bilgi vermiş ve arama çalışmaları başlatıldı. Doğan'ın cesedi ise sahilde bulundu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI