Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - ERZURUM'da zihinsel engelli S.K.'ya tecavüz edip hamile bıraktığı iddia edilen 1'i tutuklu 2 kişi hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 10.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Mağdur kadın, C.O. ile H.Ç.'nin kendisine defalarca tecavüz ettiğini, kimseye söylememesi için de kazak ve parfüm alacağını söylediğini anlattı. 
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Aşağı Sanayi Aile Sağlık Merkezine 10 Aralık 2013 günü karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran orta derecede zihinsel engelli 38 yaşındaki S.K.'nın hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorların yetkililere bilgi vermesi üzerine 14 haftalık hamile olduğu belirlenen S.K.'nın kendisine tecavüz ettiklerini söylediği aynı mahalledeki fırında çalışan 35 yaşındaki C.O. ile 34 yaşındaki H.Ç. gözaltına alındı. DNA testinde bebeğin babası olduğu belirlenen C.O., geçen 2 Ocak günü 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. C.O. ile H.Ç. hakkında hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Her iki sanık hakkında da 10.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.  YIKIK BİR EVE GÖTÜRÜP TECAVÜZ ETMİŞLER
C.O.'yu 'Erkan' olarak tanıdığını anlatan S.K., bu kişinin tam hatırlamadığı bir dönemde yerini tarif edemeyeceği bir eve götürdüğünü ve burada kendisine tecavüz ettiğini söyledi. S.K., C.O.'nun kendisine kazak ve parfüm alacağını söylediğindenden tecavüz olayını kimseye anlatmadığını belirtti. Hazırlanan iddianamede S.K.'nın polis eşliğinde doktor muayenesine götürülüp eve bırakıldığı sırada yoldaki bir fırının önünde bekleyen H.Ç.'yi gördüğünü ve polis memurlarına bu kişinin C.O. ile birlikte çalıştığı, ikisinin kendisini kendisini yıkık bir eve götürüp tecavüz ettiklerini anlattığı yer aldı. 
'RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK'
Suçlamaları kabul etmeyen ve S.K. ile kendi rızası ile birlikte olduğunu iddia eden C.O. ise şunları söyledi: "S.K.'yı 4 yıldır tanıyorum ve zihinsel engelli olduğunu biliyorum. 2013 yılı Temmuz ayında S.K. çalıştığım fırının önünden geçerken beni yanına çağırdı ve kendisine sigara almamı istedi. Ben de alıp verince daha sık sık gelip gitmeye başladı. Gelişlerinde sigara ve kola alıyordum. Bir süre sonra bana aşık olduğunu, arkadaşlık yapmak istediğini söyledi. Ben de evli olduğumu ama yine de kendisiyle gezip tozabileceğimi ama kimsenin haberinin olmamasını istedim. Hilalkentte dağlık alana gittik. Bana sarılarak öpmeye başladı, benimle birlikte olmak istedi. Ben de bir anlık erkeklik dürtüleriyle ilişkiye girdim. Daha sonra 3 kez daha birlikte olduk. Kesinlikle zor kullanmadım, kendi rızasıyla ilişkiye girdik." C.O. ile aynı fırında çalıştıklarını bildiren H.Ç. ise S.K.'yı sadece bir kez uzaktan gördüğünü, kesinlikle ilişkiye girmediğini öne sürdü. İki sanık Temmuz ayında hakim karşısına çıkacak.
HP(KS/COŞ)