BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, kentte kullanılmayan bir AVM'nin zemin altı otoparkının üstünde çökme meydana geldi. Çöken otoparkın üzerindeki kaldırımda oluşan büyük yarık dikkat çekti. Olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı açıklandı.
İlçeye bağlı Akçay Caddesi'nde bulunan ve bir süredir boş duran bir AVM'nin arkasındaki zemin altı otoparkta, saat 21.00 sıralarında çökme meydana geldi. Otoparkın üzerinden geçen kaldırımda yaklaşık 50 metre uzunluğunda 6 metre derinliğinde yarık oluştu. Yarığı görenler durumu, polis ile belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, caddeyi trafiğe kapattı. Göçük altında kalan olup olmadığını araştırıldı. Yapılan kontrollerde göçükte kimsenin bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi.
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Esengül Altınöz, sabah yapılacak teknik incelemeye göre Akçay Caddesi'nin trafiğe önlem amaçlı kapatılacağını belirtti. Altınöz, şimdilik şerit çekilerek güvenliğin sağlandığını, sabaha kadar bölgede nöbetçi zabıta bulunduracaklarını söyledi.
İlçe girişinde 2011 yılında tamamlanan, ancak boş olan AVM'de yaklaşık 50'ye yakın iş yeri, bir sinema ve bir banka yeri bulunuyor. Alışveriş merkezi bir yıl gibi bir süre hizmet verdikten sonra kapatılmıştı. Yağmur nedeniyle kaldırımdan kimsenin geçmemesi ve karşısında bulunan Edremit Endüstri Meslek Lisesi'nin dağılış saati sonrası olayın meydana gelmesinin muhtemel bir faciayı engellediği belirtildi.