Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da, denizde kalp krizi geçirerek fenalaşan Rus 65 yaşındaki Valery Kozlov'un duran kalbini çalıştırmayı başaran sağlık ekipleri büyük çaba harcadı. Sahilde kalp masajı yapılan Kozlov, hastaneye kadar süren büyük koşuşturmaya rağmen yaşama tutunamadı.
Olay, saat 13.00 sıralarında dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda meydana geldi. Bir süredir kentte yaşayan Rus çift Valery Kozlov ve 63 yaşındaki eşi Nataliya Kozlov sabah saatlerinde denize girmek için sahile indi. Yaklaşık 3 saat boyunca sahilde kalan çift, bir süre daha denize girmek istedi. Eşinin suda çırpındığını fark eden Nataliya Kozlov çevredekilerden yardım isterken vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan yaşlı adama olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.
ZAMANA KARŞI YARIŞ
Bir süre kalbi duran Kozlov, sağlık ekiplerinin büyük çabası sonucu yaşama döndürüldü. Vatandaşlar ve polis tarafından sedye ile ambulansa alınan Kozlov'a, sağlık ekipleri bir yandan kalp masajı yapmaya devam etti. Zamana karşı yarışan ekipler, sahile yakın Özel Olimpos Hastanesi'ne hareket etti. Yolda tekrar kalbi durduğu anlaşılan Kozlov, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Büyük bir şok yaşayan ve çevresinde Rusça bilen olmadığı için eşi hakkında bilgi alamayan Nataliya Kozlov ise polis aracıyla hastaneye götürüldü.
Valery Kozlov'un Moskova'da daha önce 2 kez kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

AA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)