ADANA'da, süt ve yoğurt satarak geçimini sağlayan 83 yaşındaki Müslüme İnce'nin başını duvara çarptıktan sonra bıçakla da tehdit ederek 50 yıldır parmaklarında taşıdığı 2 yüzük ile 80 lirasını gasp ettiği öne sürülen 34 yaşındaki Ramazan Özkızılbulut hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 30 Kasım 2013'te merkez Seyhan İlçesi Sarıyakup Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Müslüme İnce'nin evine yoğurt alma bahanesiyle giren saldırgan, kadının başını duvara çarparak parmağındaki 2 altın yüzük ile cebindeki 80 lirasını gasp etti. Olayla ilgili çalışma başlatan güvenlik güçleri, İnce'nin verdiği eşkale göre, saldırganın Sarıyakup Mahallesi'ndeki bir ayakkabı imalathanesinde çalıştığını belirledi. Ekipler, verilen bilgiler doğrultusunda şüpheli Ramazan Özkızılbulut'u gözaltına aldı. Suçlamayı kabul etmeyen şüpheli, Nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. İfadesinde yüzükleri borç olarak aldığını ileri süren Özkızılbulut, "Borcum olduğunu ve yüzükleri almam gerektiğini, yoksa yuvamın yıkılacağını söyledim. Tehdit etmedim. Kendi gönül rızasıyla verdi. Giderken de elini öptüm. Bana 15 gün süre verdi. 'Bunun aynısını getir' dedi. Ben suçsuzum" diye konuştu.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede sanık Ramazan Özkızılbulut hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal etme, kişiyi hürriyetin yoksun kılma ve silahla yağma' suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.