BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki E.G. geç kalkıp derse gecikince, kaldığı devlet yurdundan çıkmasına izin verilmedi. Genç kız, devamsızlık korkusuyla derse girebilmek için ikinci kattan atlayınca, kalça kemiği kırıldı. Aile, genç kızın yurttan çıkmasına izin vermeyen nöbetçi öğretmen hakkında şikayetçi oldu.
Olay, Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki yurtta geçen salı günü sabah saatlerinde meydana geldi. Yatılı olarak eğitim gören son sınıf öğrencisi E.G., bir arkadaşıyla geç uyandı. İki genç kız saat 08.15'te yurtan çıkmaları gerekirken, ayrılamadı. Yurtta görevli nöbetçi öğretmen Ş.Ç., iddiaya göre E.G. ile arkadaşının yurttan çıkmasına izin vermedi. E.G. da tüm ısrarlarına rağmen kapıyı bir türlü açtıramayınca derse yetişmek için ikinci kattan atladı. Kalçasının üzerine düşen genç kız önce Sındırgı, ardından Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalça kemiğinde kırık tespit edilen E.G., ortopedi servisinde tedaviye alındı. Genç kızın en az 6 hafta hastanede kalacağı öğrenildi.
AİLE, ÖĞRETMENDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından E.G.'nin ailesi Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ş.Ç.’den şikayetçi oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan ve ifadesi alınan Ş.Ç. daha sonra serbest bırakıldı. Kızının başından biran olsun ayrılmayan anne Makbule G., “Allah korusun, kızım kalçası yerine başının üstüne düşüp ölebilirdi. Şimdi en az 6 hafta tedavi görecek. İyileşeceğini ve sağlığına kavuşacağını umut ediyoruz. Ancak eğitimi ne olacak bilemiyoruz. En az 3 ay sonra ayağa kalkabileceği söyleniyor. Öğretmenden ve sorumlulardan şikayetçi olduk. Cezaları neyse çeksinler” dedi.
DEVAMSIZLIK YAPMAK İSTEMEMİŞ
Sındırgı İlçesi’ne bağlı Karakaya Köyü’nden geldiği için yurtta kaldığını belirten E.G., hastanede başından geçenleri anlattı. E.G., “Öğrencilerin saat 08.15'te yurttan çıkması gerekiyor. Diğer yurtlarda böyle bir kural yok ama bizde var. Olay günü, ben bir arkadaşımla biraz geç uyandım. Nöbetçi öğretmen Ş.Ç. 'Ne zaman çıkacaksınız' diye sordu. Biz de hazırlanıp çıkacağımızı söyledik. Daha sonra öğretmenimiz, geç kaldığımızı bu nedenle saat 11.00’e kadar yurttan çıkamayacağımızı söyledi. Bir süre sonra yanına gidip, çıkmak istediğimizi söyledik. Ancak öğretmenimiz bizim gibi geç kalan iki öğrenciye izin verdiği halde, 'Siz çıkmayacaksınız' dedi ve anahtarı yurttaki bir başka görevliye verdi. Görevli ablaya çok ısrar ettik ama bizi çıkartmadı. Daha sonra ders zili çaldı, teyzemin oğlu vefat etmişti, o nedenle devamsızlık yapmıştım. Daha fazla devamsızlık yapmamak için okula gitmek istediğimi bir kez daha söyledim. Ama yurttan çıkartmadılar. Ben de okula gitmek için ikinci katın atladım. Kalçamın üstüne düştüm ve bir daha kalkamadım” diye konuştu.