İZMİR'de, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı İnciraltı Atatürk Erkek Öğrenci Yurdu'nda karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. Yurttaki gerginlik, yurt müdürü ve polislerin araya girmesi ile önlendi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı İnciraltı Atatürk Erkek Öğrenci Yurdu kantininde oturan karşıt görüşlü iki grup arasında geceyarısı tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine iki grup arasında arbede çıktı. Bir grup öğrencii, kantinin önünde masa ve sandalyelerden barikat kurdu, yurdun giriş kapısında bekleyen diğer gruba şişe fırlattı. Gerginlik üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yurda çevik kuvvet ekibi ve iki TOMA sevk edildi. Yurdun giriş kapısının önünde toplanan öğrenciler, İstiklal Marşı okuyup PKK ve Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar attı. Öğrenciler ayrıca 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' diye bağırdı.
Kantinde bulunan karşıt görüşlü öğrenciler ise Kürtçe slogan atarak karşılık verdi. Gerginlik üzerine araya giren polis ve yurt müdürü iki grubu ikna etti. Öğrencilerin bloklara dağılmasının ardından gerginlik sona erdi.

FOTOĞRAFLI