YUNANİSTAN' da tutuklu 4 Halk Cephesi üyesinin başlattığı açlık grevine destek vermek için Yunanistan Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapmak isteyen 3 TAYAD’lı kadına gözaltına alındı. Polisin önce uyardığı TAYAD'lılara daha sonra kadın çevik kuvvet polisleri müdahale etti. 
Yunanistan Koridalos hapishanesinde tutuklu 4 Halk Cephesi üyesinin bugün 39’uncu gününe giren açlık grevine destek ve Yunanistan’ın 4 tutukluyu Türkiye’ye iade etme kararını protesto etmek için 14.00'de Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki başkonsolosluk binası önüne gelen 3 TAYAD’lı kadın pankart açarak basın açıklaması yapmak istedi. Yunanistan’da bulunan tutuklulardan Mehmet Yayla’nın nişanlısı Aygün Kumru basın açıklamasını okuduğu sırada, bir polis amiri megafonla uyararak, “Şu anda yapmış olduğunuz eylem kanun dışı olup 2911 sayılı kanuna muhalefettir. Valiliğin almış olduğu karar gerekçesiyle burada her türlü eylemin yapılması yasaklanmıştır. Ayrıca Viyana Sözleşmesi gereğince konsolosluk önlerinde, bitişiklerinde ve eklentilerinde her türlü eylem yapılması yasaktır. Biran önce eyleminizi sonlandırmanızı istiyorum. Sonlandırmazsanız zorla sonlandırılacaksınız” dedi.
Uyarıya karşılık slogan atan üç protestocunun etrafı polis amirinin talimatıyla çevikkuvvet tarafından çevrildi. Daha sonra gelen kadın çevikkuvvet polisleri, Yunanistan’da tutuklu bulunan Mehmet Yayla’nın nişanlısı Aygün Kumru, annesi Zeynep Yayla ile TAYAD’lı Nagehan Kurt isimli kadın protestocuları yaka paça gözaltına aldı. Bu sırada Mehmet Yayla’nın annesi Zeynep Yayla, çevikkuvvet otobüsüne bindirilirken “Oğlumu öldürtmeyeceğim, oğlum kaç gündür açlık grevinde. Yunanistan Konsolosluğu’na sesleniyorum, oğlumu öldürtmeyeceğim” diye bağırdı. Gözaltına alınan 3 kadın, Kasımpaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.