ERZURUM'da geçen Ağustos ayında girdiği kuyumcuda işyeri sahibini yumrukladıktan sonra 2 bin liralık bilezik gasp eden Selçuk Bargu, tutuklu yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kuyumcu Hayrullah Gültekin'in şikayetinden vazgeçmesine rağmen tutuklu yargılanan Bargu, 'nitelikli yağma' suçundan mahkum oldu.
Olay geçen 5 Ağustos günü merkez Yakutiye İlçesi'ndeki kuyumcuların yoğun olarak bulunduğu Taşmağazalar Semti'nde meydana geldi. Hayrullah Gültekin'e ait kuyumcu dükkanına giren 24 yaşındaki Selçuk Bargu, bir süre vitrindeki bilezikleri inceledi ve fiyat sordu. Müşteri gibi davranan Bargu, aniden sol eliyle pahalı olan 2 bin lira değerindeki bileziği kaparken, sağ yumruğu ile kuyumcu Gültekin'e vurdu.
Hızla iş yerinden çıkan Selçuk Bargu, yaya olarak kaçmaya başladı. Yediği yumruğa rağmen caddeye çıkan Hayrullah Gültekin, esnaf arkadaşlarından yardım istedi. Hırsızın peşine düşen esnaf bir süre Selçuk Bargu'yu kovaladı. Yakalanacağını anlayan Selçuk Bargu elindeki bileziği attı ve kaçarak gözden kayboldu.
Bileziği alan kuyumcu Hayrullah Gültekin, polisi arayarak durumu bildirdi. Hırsızın vurduğu yumruk sonucu yüzünden yaralanan Hayrullah Gültekin, polis eşliğinde Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste muayene olan Hayrullah Gültekin, bu sırada karşısında bileziği çalan Selçuk Bargu'yu gördü. Tansiyonu düştüğü için hastaneye gelen Selçuk Bargu ile acil serviste göz göze gelen Hayrullah Gültekin, gaspçıyı teşhis etmekle kalmadı, yakalattı.
İş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen gasp olayı ile ilgili olarak adliyeye sevk edilen Bargu, tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
'İş yerinden yağma' suçundan tutuklu yargılanan Selçuk Bargu, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde dün karar duruşmasına çıkarıldı. Selçuk Bargu'dan şikayetçi olmadığını söyleyen Hayrullah Gültekin, "Mahkemeye geldiğim için 3.5 saattir iş yerim kapalı. Bir daha buraya gelmemek için şikayetimden vazgeçiyorum. Zaten belasını bulmuş" dedi.
Hayrullah Gültekin'den defalarca özür dilediğini anımsatan Selçuk Bargu ise çok pişman olduğunu bildirdi. Uçucu maddenin etkisiyle böyle bir olay gerçekleştirdiğini anlatan Bargu, "Allah razı olsun ondan. Çok özür diliyorum. Hakkını helal etsin" diye konuştu.
Mahkeme heyeti nitelikli yağma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum ettiği, Selçuk Bargu'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.